"In vitro oplodnja nije jedini izbor"

„Sveti Otac je u pravu kad je rekao da je in vitro oplodnja posao na kojem se puno zarađuje, a rezultati nisu odlični“, rekao je dr. Edward Furton iz Nacionalnog katoličkog bioetičkog centra osvrnuvši se na Papin poziv upućen liječnicima da koriste etične načine liječenja neplodnosti. „Profit koji proizlazi iz biznisa in vitro oplodnje nije dobar motiv za promicanje te vrste medicinski potpomognute oplodnje", upozorio je.

in-vitro-2.jpg
Objavljeno:
 
28.02.2012 00:00

„Sveti Otac je u pravu kad je rekao da je in vitro oplodnja posao na kojem se puno zarađuje, a rezultati nisu odlični“, rekao je dr. Edward Furton iz Nacionalnog katoličkog bioetičkog centra osvrnuvši se na Papin poziv upućen liječnicima da koriste etične načine liječenja neplodnosti.   

„Profit koji proizlazi iz biznisa in vitro oplodnje nije dobar motiv za promicanje te vrste medicinski potpomognute oplodnje. Zbog toga jer postoje manje poznate, ali  etične i učinkovitije metode koje su bolji izbor“, naglasio je.

Mnogi su kritizirali Papu jer je in vitro oplodnju proglasio neetičnim načinom liječenja neplodnosti te je naglasio da se zajednica ljubavi i života nalazi u braku, koji predstavlja jedino mjesto u kojem je čovjek pozvan na postojanje.

„Mislim da se nerazumijevanje stvara u ljudima. Naime, oni osim što vide savršeno dijete, ne vide dublje etične probleme koji se tu nameću. Treba upozoriti da se in vitro umjetnom oplodnjom može određivati spol, a moguće je i genetsko manipuliranje. Igramo se s vatrom. Naime, ne bi smjeli odlučivati koliko će dječaka ili djevojčica biti na svijetu.“

Furton smatra da mnogi ljudi vjeruju da tehnologija može riješavati probleme, ali „probleme čovjeka“ koji uvijek imaju i moralnu stranu ne može.  

Izvor: EWTN News

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!