Petir na Nacionalnom molitvenom doručku u Washingtonu

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir prisustvovala je 7. veljače u Washingtonu na 67. Nacionalnom molitvenom doručku koji uz predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa i članove američkog Kongresa, okuplja političare i diplomate iz svih dijelova SAD-a te državnike iz više od 140 zemalja svijeta.

Petir,-Tim-i-Susan-Walberg.jpg
Autor
Jelena Gazivoda/Laudato/M.S.
Fotograf
Nikolina Vrbančić Radočaj (zastupnica Petir s kongresmenom Timom Walbergom i suprugom Susan)
Objavljeno:
 
08.02.2019 09:48
Govoreći na Nacionalnom molitvenom doručku američki predsjednik Donald Trump istaknuo je kako njegova administracija poduzima odlučne korake kako bi se zaštitila i osigurala sloboda vjeroispovijesti. Posebnu pomoć pruža progonjenim kršćanima i drugim religijskim grupama koje se suočavaju s progonom. U tom smislu već je i imenovao posebnog povjerenika za suzbijanje antisemitizma, a posebni napori se ulažu kako bi agencije za posvajanje bazirane na vjeri mogle neometano raditi.
 
- Moramo graditi društvo koje će štititi svaki ljudski život jer je svako dijete, rođeno i nerođeno, stvoreno na Božju sliku, rekao je predsjednik Trump.
 
Ova izjava američkog predsjednika, ističe zastupnica Petir, posebice je važna u svjetlu nedavno usvojenog zakona u američkim saveznim državama New York i Virginija kojim se dozvoljava pobačaj sve do samog rođenja djeteta.
 
- Američki predsjednik jasno je pred cijelom nacijom, ali i cijelim svijetom stao u zaštitu nerođenih. I to dvaput za redom jer je isto već rekao u svom govoru o stanju Unije. Odgovornost je svih nas zaštiti one najslabije članove svakog društva a to djeca svakako jesu, izjavila je Petir netom po završetku Nacionalnog molitvenog doručka.
 
Marijana Petir jedina je hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu koja već četvrti put za redom sudjeluje na jednom od najznačajnijih događanja u SAD-u.
 
- Naravno da je velika čast biti pozvana i sudjelovati na Nacionalnom molitvenom doručku. Ovo je događaj koji okuplja političare i kreatore politika iz cijeloga svijeta koji pripadaju različitim političkim opcijama, ali kojima je kršćanska vjera kompas u njihovu političku djelovanju. To je pravi pokazatelj da je Bog iznad politike i da političke razlike možemo i moramo ostaviti po strani radi općeg dobra i zaštite temeljnih vrijednosti,  rekla je Marijana Petir.
 
Budući da je riječ o višednevnom događaju, zastupnica Petir se je tijekom svog boravka u Washingtonu susrela s guvernerima, kongresmenima i političarima koji su se istaknuli u zaštiti i promociji općeljudskih vrijednosti kao i s predstavnicima građanskih udruga.

Marijana-Petir-i-Sam-Brownback.jpg
Zastupnica Petir i ambasador za slobodu vjeroispovjesti Sam Brownback

Podsjetimo, zastupnica Petir jedna je od organizatorica Europskog molitvenog doručka koji se, po uzoru na Nacionalni molitveni doručak, svake godine u prosincu održava u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!