[VIDEO] Neredi u Čileu još traju: stradaju i crkve, uništavaju se kipovi

Mnoštvo prosvjednika zapalilo je nekoliko sakralnih objekata, uključujući katoličke kipove, crkvene stupove te svete slike iz crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije.

7.jpg
Autor
churchpop.com/laudato.hr/D.R.
Fotograf
churchpop.com
Objavljeno:
 
12.11.2019 16:09

U petak 8. studenog oko 75 tisuća ljudi okupilo se na ulicama Santiaga, glavnog grada Čilea te je započela s neredima. Među metama prosvjednika našla se i katolička crkva koja je devastirana.

Mnoštvo prosvjednika zapalilo je nekoliko sakralnih objekata, uključujući katoličke kipove, crkvene stupove te svete slike iz crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Prosvjedi su započeli prije tri tjedna u vezi s povećanim cijenama podzemne željeznice te su se brzo pretvorili u sukobe, pljačku i paljenje.

Kasnije su se povećali zahtjevi prosvjednika koji su uključivali bolju zdravstvenu zaštitu, poboljšanje obrazovanja, kao i kritike na mirovinski sustav.

- Još uvijek ništa nismo postigli, pa ćemo nastaviti protestirati - rekla je 17-godišnja studentica Ginette Pérez, koja je također sudjelovala u neredima.

- Još uvijek ću plaćati diplomu i za 20 godina - izjavila je 28-godišnja studentica veterine Nicole Muñoz.

Čileanski biskupi osudili su nasilje osuđujući ga u svim oblicima. Dodali su da napad na hramove i mjesta molitve, bez ikakvog poštovanja prema Bogu ili onih koji vjeruju u Njega, nanosi bol.

- Nemojte pobjeđivati ​​zlo, već zlo nadvladajte dobrim - rekao je biskup Santiaga Celestino Aós.

 

Fotogalerija
8
9
10

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!