'Ako u novu godinu uđemo ludo, ne sumnjam da ćemo je tako nastaviti'

Kako kršćanski dočekati i ući u novu godinu?

121.jpg
Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
screenshot
Objavljeno:
 
31.12.2019 09:54

Zadnji je dan 2019. godine i mnogi od nas već neko vrijeme razmišljaju o tome kako provesti 'najluđu noć u godini', odnosno kako će dočekati 2020. Jedne ni hladnoća neće spriječiti da 'na otvorenom' zakorače u 2020., dok će drugi ostati u toplom te prve minute nove godine provesti u krugu najmilijih.

Fra Marin Karačić, u ekskluzivnom intervjuu za naš portal prije dvije godine, a koji je aktualan i danas, kazao je kako je jako važno kako ćemo ući u novu godinu.

- Ako u tu novu godinu uđemo 'ludo', ne sumnjam da ćemo ju tako i nastaviti. Sitnice nam vrlo lako pokažu koji su čovjekovi prioriteti. Ali što je čovjek stariji više mu nije bitno gdje je i je li oko njega 'ludnica', nego mu je bitno s kim je, jesu li njegovi najbliži uza nj. I ako nam je Gospodin onaj Najbliži, pa zajedno s Njim i s najbližima dočekamo i tu novu godinu, nema sumnje da će Gospodin blagosloviti i naše zajedništvo i svaki naš dan - kazao je fra Marin.

Fra Marin navodi da je jako važno zahvaliti se za sve ono što je bilo dobro te 'u povjerenju dati Gospodinu u ruke sve ono što nas čeka i dati mu prostora za sve ono što On priprema za nas'.

- Svi smo nekad osjetili nečiju nezahvalnost; kad se osjećamo iskorišteno. Nešto smo učinili za nekoga, a ni hvala nismo dobili. Sreća pa naš Bog nije takav. On nam čini dobro, iako smo često nezahvalni i nemarni. A to bi i nama bio dobar primjer; da ne činimo stvari zato što očekujemo zahvalu nego zato što želimo drugima dobro, želimo im pokazati Ljubav i darovati Ljubav koju smo mi primili, da svi imamo u izobilju. Ostati nekome bliz, pri ruci, biti na raspolaganju, biti uvijek tu; to je odličan primjer i način zahvalnosti i prema Bogu i prema čovjeku - rekao je fra Marin Karačić.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro