Vjernici župniku darovali novi automobil: To je izraz naše ljubavi prema njemu

Nesvakidašnja priča dogodila se u najmanjoj zagrebačkoj župi Resnik koja okuplja nešto više od dvije tisuće vjernika.

5.jpg
Autor
hkm.hr/laudato.hr/D.R.
Fotograf
hkm.hr
Objavljeno:
 
05.05.2020 12:28

Tamošnji župnik vlč. Marijan Piskač doživio je (ne)ugodno iznenađenje kada su ga župljani iznenadili - s novim automobilom!

- Kad sam ugledao automobile i ljude na dvorištu, protrnuo sam. Mislio sam da se nešto dogodilo, da se urušilo od posljedica potresa. Iznenađenje je bilo još veće kad sam shvatio da je u pitanju neka veselica, neko iznenađenje, posebno kad su se počeli suputnici smijati - prepričava vlč. Piskač za Hrvatsku katoličku mrežu.

Župljani su svog omiljenog župnika dovukli do novog automobila, a on ostao šokiran.

- Bilo mi je strašno neugodno. Naime, moja stara Vectra je sasvim dobra. Istina je da nekad treba nešto izmijeniti, nekad se umori i stane, ali za mene je dobra. Kako prihvatiti novi auto u koji su me ugurali da sjednem. Ne znam se u njemu ponašati, kamoli shvatiti sve one komande i mogućnosti. Dali su mi papir s blagoslovnom molitvom i svetu vodu. Blagoslovio sam automobil moleći Boga da mi bude na pomoći - rekao je zbog geste župljana još uvijek uzbuđen vlč. Marijan.

Vjernici su istaknuli kako auto nije nikakav luksuz već samo izraz naše ljubavi prema njemu zbog svega što je učinio za njih otkako je 2009. godine preuzeo župu.

- To je najmanje što smo mogli učiniti za Vas, dragi župniče. Uvijek će biti onih koji će pogrešno tumačiti. Ne obazirite se, svatko tko Vas i najmanje poznaje, zna kakvi ste i tko ste. Bog Vas blagoslovio, da nam i dalje budete blagoslov - piše tako jedan od župljana na Facebook stranici župe.

Ideja za kupnju auta krenula je kad je vlč. Marijan na Uskrs župnik obilazio župu, a za što mu treba otprilike četiri do pet sati, i kod posljednje kuće automobil mu je 'otkazao poslušnost'.

- Nije meni bio problem zbog mene. U automobilu su mi bili Presveto i kip Uskrslog Isusa. Rekao sam Isusu: ‘Ja se kući mogu vratiti i pješice, a kako ćeš ti, Isuse?’ U taj su čas prolazili neki ljudi, pokušavali gurati auto, upaliti ga, ali nije išlo. Na kraju ga je vučna služba odvezla kući. Tako se Isus pobrinuo - smije se vlč. Marijan koji smatra da je vjerojatno taj događaj bio poticaj za kupnju auta.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!