01.02.2023., 21:00
Punjena jaja i punjene lignje obitelji Đurđević
50 min
01.02.2023., 21:00

Mihaela i Hrvoje Đurđević u braku su malo više od godinu dana, a Gospodin ih je blagoslovio malenom kćerkom Hanom. Govore o svojoj vezi koja je trajala gotovo deset godina bez prisutnosti Boga, nakon čega je došlo do prekida. Tada je najprije Mihaela doživjela živoga Boga, a nakon nje Gospodin je dotaknuo i Hrvojevo srce. Bilo je tu brojnih borbi i napasti, ima ih i danas, ali s Biblijom u ruci Đurđevići danas u braku svakodnevno slijede Gospodina živeći po Njegovim zapovijedima. U kulinarskom dijelu Mihaela priprema jaja punjena sardinama, a Hrvoje punjene lignje i krumpir s peršinom.

 

RECEPTI

Jaja punjena sardinama

Sastojci:

10 jaja
1 konzerva sardina
100g majoneze
2 jušne žlice senfa
15g maslaca
peršin
luk
limun
sol
papar
 

Punjenje: Tvrdo skuhati jaja, oguliti i ohladiti. Jaja razrezati na pola po duljini te izvaditi žumanjak. Potom pomiješati sa zdrobljenim sardinama iz konzerve. Dodati što sitnije nasjeckanog luka (glavice veličine oraha) i maslaca. Prethodno držati maslac na sobnoj temperaturi. Dodati papar i sol, ulje iz sardina i malo limunovog soka. Sve dobro izmiješati vilicom. Polovice jaja napuniti napravljenom smjesom.

Nadjev: Majonezu pomiješati sa senfom i cijeđenim limunom u omjeru po želji. Premazati preko jaja i jelo je spremno za posluživanje.

 

Punjene lignje

Sastojci:

60dkg lignji s krakovima
200g kozica
20dkg sira(gauda)
10dkg pršuta
2 jušne žlice peršina
pola glavice luka
4 režnja češnjaka
1-2 jušna žlica prezli
bijelo vino
maslinovo ulje
sol
papar
 


Nadjev: Nasjeckati krakove lignji i kozice na manje komadiće. Potom dinstati luk i češnjak na maslinovom ulju na laganoj vatri dok ne poprimi zlatnožutu boju. Dodati prethodno nasjeckane krakove lignji i kozice, popržiti 5-8 min te preliti s 50ml bijelog vina i dodati začine(sol,papar) i prezle te kuhati još 2 do 3 min. Pred sam kraj dodati peršin.

Priprema lignji: Prethodno očišćene lignje napuniti s pripremljenim nadjevom te sirom i pršutom u omjeru po želji. Zarvoriti lignje čačkalicom. Pokriti folijom i peći u pećnici 40 minuta na 180 stupnjeva, potom otkriti te peći još 8 minuta.

 

Repriza: čet 13:00, uto 09:10; sub 17:00 sri 01:30, ned 03:50
Fotogalerija
20.11.2024. 21:00

U Bjelovaru su nas ugostili Žaklina i Darko Marčinković, bračni par s dugogodišnjim iskustvom koji svjedoče kako su unatoč svojoj mladosti vrlo zrelo donijeli odluku o zasnivanju obitelji jer se nisu željeli kockati s roditeljstvom.

06.11.2024. 21:00

U Zaprešiću su nas ugostili Ivana i Petar Mužar, roditelji petero djece. Svjedoče o mladosti u kojoj su oboje krenuli krivim putem i upali u ovisnost. Pomoć su odlučili potražiti u zajednici Cenacolo, gdje su susreli živoga Boga i počeli novi život.

16.10.2024. 21:00

U novoj emisiji odlazimo u Novi Jelkovec u goste obitelji Paić. Breza i Berislav roditelji su četvero djece, a u braku su više od 20 godina. Za sebe kažu da su obični ljudi koji pokušavaju pronaći snagu u Bogu i živjeti s Njime.

02.10.2024. 21:00

Rafo odlazi u zagrebačku Dubravu u dom obitelji Čabraja. Marica i Marko uskoro slave 45. godišnjicu braka. Ponosno ističu svoje blagoslove, a to su trojica sinova, dvije snahe i četvero unučadi.

18.09.2024. 21:00

U prekrasnoj prirodi, na rijeci Mrežnici, ugostila nas je Jasna Kaić, dama koju najbolje opisuju dvije riječi, a to su mir i radost. Gospođa Jasna velika je moliteljica koja vrijeme najviše voli provoditi u tišini s Isusom.

04.09.2024. 21:00

U zagrebačkoj Dubravi, pored župe sv. Leopolda Bogdana Mandića, vrata svog doma otvaraju nam Klaudia i Matija Vorgić, bračni par koji uskoro slavi 20 godina zajedničkog života kroz koji idu kao ponosni roditelji dvojice sinova.