14.04.2021. 21:00
Nicolas Quesnoit i Ksenija Plušćec Quesnoit
50 min
14.04.2021. 21:00

U emisiji 'Otvori spomenar!' gost je poznati profesionalni plesač i plesni učitelj Nicolas Quesnoit, koji za sebe ponosno kaže: 'Imam francusku krv i hrvatsku dušu!' 

- U Hrvatskoj sam već 20 godina i još uvijek pogriješim s padežima, ali ne posustajem - kazao je Quesnoit kroz smijeh.

Nicolas se u emisiji prisjeća svojeg djetinjstva na sjeveru Francuske, mukotrpnog rada u Engleskoj, sa željom da ostvari svoj san, i odluke koja mu je promijenila život: dolaska u Hrvatsku!

- Sjećam se da je bio vikend kad sam došao u Hrvatsku. Cijela ta atmosfera toliko me oduševila, osjetio sam pozitivnu 'vibru', ljubazne ljude. To je utjecalo na mene da se zaljubim u Hrvatsku - prepričava Quesnoit.

Nakon tri mjeseca 'vaganja' odlučio je ostati u Hrvatskoj. Pokrenuo je plesački klub i u međuvremenu upoznao sadašnju suprugu Kseniju Plušćec. Danas ponosno uči plesati mnoge zagrebačke parove.

- Ljudi misle da imaju 'dvije lijeve noge' i da ples nije za njih, ali to nije istina. Na rekreativnoj razini svi možemo plesati i uživati u plesu. Između ostaloga, plesne škole su baš za one koji ne znaju plesati - poručuje francuz, dodavši kako ples smatra 'šetnjom uz glazbu'.

Osvrnuo se na plesački talent kojeg su mu roditelji otkrili od same mladosti. Vrlo rano su ga upisali u jedinu obližnju plesačku školu te je ubrzo postao uspješan plesač, triput osvojivši nagradu najboljeg plesača Francuske. 

- Jedno vrijeme sam htio biti i nogometaš. Roditelji su intervenirali i rekli mi da su puno uložili u moju plesačku karijeru. Tražili su od mene da ustrajem u plesu i zahvaljujući njima postao sam čovjek kakav sam danas - posvjedočio je.

Više o njegovom životu i plesu saznajte u emisiji.

28.04.2021. 21:00

U emisiji je gostovao poznati pjevač hrvatske zabavne glazbe Zdravko Škender, poznat po pjesmama koje dobro poznaju sve generacije.'Ne mogu da te zaboravim', 'Žena kao ti', 'Ako nas život rastavi', 'Suze ljubavi', samo su neki od poznatih evergreena koji su tijekom godi

28.04.2021. 21:00

U emisiji 'Otvori spomenar!' gostuje poznati pjevač hrvatske zabavne glazbe, Zdravko Škender, čije pjesme vole sve generacije. 

14.04.2021. 21:00

U emisiji 'Otvori spomenar!' gost je poznati profesionalni plesač i plesni učitelj Nicolas Quesnoit, koji za sebe ponosno kaže: 'Imam francusku krv i hrvatsku dušu!' 

23.03.2021. 21:00

U emisiji 'Otvori spomenar!' gostuje legenda hrvatskog glumišta, Žarko Potočnjak. Publiku je odavno osvojio humorom, iskrenim osmijehom, blagom naravi te svojim glumačkim umijećem u više od 200 kazališnih i filmskih uloga!

10.03.2021. 21:00

U emisiji 'Otvori spomenar!' putem ugodnog razgovora i glazbe vraćamo se u zlatne pedesete, šezdesete i 'malo' u sedamdesete godine, a ostajemo prisutni i u sadašnjosti!

24.02.2021. 10:54

U emisiji 'Otvori spomenar!' gostuje poznata operna pjevačica i glumica kazališta 'Komedija', uvijek vedra i nasmijana Sandra Bagarić. Sandra se prisjeća svojeg djetinjstva u rodnoj Zenici i Sarajevu dok je bila razigrano i raspjevano dijete.