14.04.2021., 21:00
Nicolas Quesnoit i Ksenija Plušćec Quesnoit
50 min
14.04.2021., 21:00

U emisiji 'Otvori spomenar!' gost je poznati profesionalni plesač i plesni učitelj Nicolas Quesnoit, koji za sebe ponosno kaže: 'Imam francusku krv i hrvatsku dušu!' 

- U Hrvatskoj sam već 20 godina i još uvijek pogriješim s padežima, ali ne posustajem - kazao je Quesnoit kroz smijeh.

Nicolas se u emisiji prisjeća svojeg djetinjstva na sjeveru Francuske, mukotrpnog rada u Engleskoj, sa željom da ostvari svoj san, i odluke koja mu je promijenila život: dolaska u Hrvatsku!

- Sjećam se da je bio vikend kad sam došao u Hrvatsku. Cijela ta atmosfera toliko me oduševila, osjetio sam pozitivnu 'vibru', ljubazne ljude. To je utjecalo na mene da se zaljubim u Hrvatsku - prepričava Quesnoit.

Nakon tri mjeseca 'vaganja' odlučio je ostati u Hrvatskoj. Pokrenuo je plesački klub i u međuvremenu upoznao sadašnju suprugu Kseniju Plušćec. Danas ponosno uči plesati mnoge zagrebačke parove.

- Ljudi misle da imaju 'dvije lijeve noge' i da ples nije za njih, ali to nije istina. Na rekreativnoj razini svi možemo plesati i uživati u plesu. Između ostaloga, plesne škole su baš za one koji ne znaju plesati - poručuje francuz, dodavši kako ples smatra 'šetnjom uz glazbu'.

Osvrnuo se na plesački talent kojeg su mu roditelji otkrili od same mladosti. Vrlo rano su ga upisali u jedinu obližnju plesačku školu te je ubrzo postao uspješan plesač, triput osvojivši nagradu najboljeg plesača Francuske. 

- Jedno vrijeme sam htio biti i nogometaš. Roditelji su intervenirali i rekli mi da su puno uložili u moju plesačku karijeru. Tražili su od mene da ustrajem u plesu i zahvaljujući njima postao sam čovjek kakav sam danas - posvjedočio je.

Više o njegovom životu i plesu saznajte u emisiji.

Repriza: utorak u 10:10
12.01.2022. 21:05

U emisiji 'Otvori Spomenar!' gost je Dario Šimić, legendarni hrvatski reprezentativac te bivši igrač Dinama, Intera i Milana koji broji čak sto nastupa za reprezentaciju.

22.12.2021. 21:05

Ususret Božiću, u emisiji "Otvori spomenar!" gostovao je fra Ivan Matić, voditelj Kuće susreta ''Tabor''.

08.12.2021. 21:05

U emisiji ''Otvori spomenar!'' gošća je Ivana Vrdoljak Vanna, pjevačica i skladateljica prekrasnog glasa, koja je bila i ostala glazbeni uzor mnogima, a njezine pjesme ušle su u glazbeni spomenar.

24.11.2021. 21:05

U emisiji 'Otvori spomenar!' gostuje mladi golman Dinama i Hrvatske reprezentacije Mislav Zadro koji s ponosom u srcu nosi uspomenu na svog djeda, heroja obrane Vukovara, generala Blagu Zadru.

10.11.2021. 21:05

U emisiji 'Otvori spomenar!' gošće su uvijek vedre i nasmiješene sestre Palić koje su osvojile srca publike svojim prekrasnim glasovima i  pjesmama kojima slave Gospodina.

27.10.2021. 21:00

U emisiji "Otvori spomenar!" gost je mladi zadarski pjevač i kantautor Jure Brkljača koji je osvojio publiku prekrasnim glasom i pjesmama. Jure govori o svome djetinjstvu u Zadru i razbija predrasude o svojoj samozatajnosti jer ga krasi sportski duh i unutarnja snaga.