Papa s nama
1h 5min

Poglavar Katoličke Crkve u općim audijencijama obraća se svim ljudima dobre volje svojom porukom i katehezom, spajajući tradiciju i aktualni trenutak. Opća audijencija s papom Franjom u Vatikanu prilika je vjernicima da prodube svoja promišljanja, dobiju poticaj na svome putu vjere i prime papin blagoslov. Svim ljudima dobre volje ovo je prilika da se informiraju o učenjima Katoličke Crkve, o smjeru u kojem ona ide danas, da se nadahnu porukama nade i mira te poslušaju papine riječi izravno, a ne samo preko medija. Urednica i voditeljica je Tanja Popec.

Novu sezonu emisije na Laudato TV-u gledajte u kolovozu, a reprize u srijedu u 9:25 i četvrtak u 16:50.

24.06.2020. 09:25

Na općoj audijenciji, održanoj u biblioteci Apostolske palače, Papa je nastavio niz kateheza o molitvi  te govoreći o kralju Davidu potaknuo na molitvu u svakoj prilici u životu, dobroj i lošoj.

17.06.2020. 09:25

Pastiri su most između naroda, kojemu pripadaju, i Boga kojemu pripadaju po pozivu – istaknuo je papa Franjo na općoj audijenciji, na kojoj je govorio o Mojsiju koji ne prodaje svoj narod nego posreduje za njega.

10.06.2020. 09:25

Nastavljajući niz kateheza o molitvi, papa Franjo je na općoj audijenciji govorio o patrijarhu Jakovu koji se cijelu noć bori s Bogom, ali iz te borbe izlazi promijenjen. Bio je neosjetljiv na milost, nije znao što je milosrđe.

03.06.2020. 09:25

U nastavku niza kateheza o molitvi papa Franjo je danas na općoj audijenciji govorio o patrijarhu Abrahamu, o njegovoj molitvi, razgovoru s Gospodinom, u punom pouzdanju i spremnosti da prihvati riječ Božju.

27.05.2020. 09:25

Papa Franjo je na općoj audijenciji govorio o molitvi pravednikā, te podsjećajući na prva poglavlja Knjige postanka istaknuo da, dok se zlo u svijetu stalno i brzo širi, molitva pravednih sposobna je vratiti nadu. Molitva otvara vrata našega života prema Bogu.

20.05.2020. 12:55

Na trećoj općoj audijenciji posvećenoj molitvi papa Franjo je istaknuo da otajstvo stvorenoga treba u nama, zadovoljnima jednostavno zato što postojimo, potaknuti hvalu. Muškarci i žene koji mole vjeruju da je ljubav jača od smrti i da će sigurno jednoga dana pobijediti, rekao je Papa.