SUBOTA
15:15
Zlatni savjeti
30 min

Jedna od najdugovječnijih emisija na Laudato TV-u ulazi u novu sezonu koja donosi osvježenja. Gledatelji će imati prilike slušati zlatne savjete sestre Ljubice Kovač iz Posušja, koja već desetljećima svojim preporukama i prirodnim biljnim pripravcima pomaže mnogim ljudima u različitim zdravstvenim tegobama. Poznata 'ljekaruša' godinama nesebično pomaže onima koji joj se obrate. Njezino poslanje za brigu o zdravlju počelo je s brigom o vlastitim roditeljima kojima je pomogla svojom skrbi, čajevima, domaćom hranom i odlascima u crkvu. Nakon što joj je prišla jedna majka s molbom za pomoć i njezinom djetetu, časnoj sestri Ljubici ne prestaju prilaziti oni koji su u potrebi.

Sestra Ljubica koristi se stotinama ljekovitih biljaka od kojih priprema tinkture, čajeve, meleme koje je sama osmislila i koji nikome, tvrdi, nisu naškodili, a mnogima su pomogli. Svoje iskustvo i znanje zapisala je u dvije knjige 'Ljekovito bilje – dar iz Božje ruke' i u novoj nedavno izdanoj 'Biljne terapije i recepti'. Uz blagodati prirode s. Ljubica svakome preporučuje molitvu i ističe kako su duhovno i tjelesno zdravlje, život, ljudi i bilje dar od Boga koji treba čuvati.

Mudrost s. Ljubice od sada ćemo moći slušati i gledati na Laudato TV-u gdje će u prvoj emisiji savjetovati što je dobro za želudac, što se sve događa u organizmu kada je želudac visoko te koje sve zdravstvene tegobe mogu biti povezane s time. U idućim nastavcima objasnit će kako se nositi s kožnim bolestima, tegobama mokraćnog sustava te poteškoćama sa zglobovima i kostima. 'Zlatni savjeti' su na rasporedu subotom u 15.15 h na Laudato TV-u.

Reprizu emisije na Laudato TV-u gledajte u nedjelju u 7:00, u utorak u 13:30, u četvrtak u 17:50 i petak u 8:40.

Napomena: Sve izneseno u emisiji je informativnog karaktera i kao takvo ne može zamijeniti savjet i dijagnozu liječnika. Informacije nisu namijenjene dijagnosticiranju i liječenju.

 

26.11.2022. 15:15

Časna sestra Ljubica Bernardica Kovač govori o pripravcima koje izrađuje za probleme probavnog sustava, kao i za crijevne probleme. Pojasnit će kako djeluje pripravak za čir, gastritis, probavu i crijevne upale.

12.11.2022. 15:15

Časna sestra Ljubica Kovač iz Posušja više od trideset godina sakuplja ljekovito bilje od kojega radi pripravke koji pomažu kod brojnih zdravstvenih tegoba. Časna Ljubica najpoznatija je po svojoj metodi spuštanja želudca, a to doživljava kao svoj životni poziv.

08.10.2022. 15:15

U ljekovite svrhe rabe se zrele mahune graha, ponajprije njihove komušine koje se koriste suhe, a u nekim slučajevima i svježe. Također su ljekovitih svojstava i zrela zrna graha.

24.09.2022. 15:15

Listovi i korijen peršina koriste se mnogo kod pripreme hrane, a osim što je ukusan dodatak brojnim jelima, on je i vrlo zdrav i ljekovit jer pojačava mokrenje pa time uklanja vodu nakupljenu u tijelu te čisti jetru, bubrege i mokraćni mjehur.

10.09.2022. 15:15

Plodovi rajčice su vrlo ljekoviti i bogati vitaminom C i vitaminom B1, a ima i mnogo vitamina E. Osim vitamina plodovi sadrže i mnogo mangana, bakra i željeza.

27.08.2022. 15:15

Ljekoviti sastojci krastavca djeluju protuupalno, antibakterijski, antifungalno, antikancerogeno, antimikrobno i antioksidativno.