Zeleni čaj ima dugu i bogatu povijest jer se zbog svoje ljekovitosti koristi tisućama godina.
Iz sedam desetljeća dugog iskustva u proučavanju prirode, fra Juro Marčinković donosi praktične savjete, recepte i pripravke. Pučka predaja, domaće ljekaruše i ljekovitost prirode okosnica su emisije koja u svakom nastavku obrađuje jednu temu i sve blagotvornosti pojedine biljke. Ova korisna i zanimljiva emisija većim dijelom se snima na prelijepim prirodnim lokacijama na ličkom području i donosi prekrasne kadrove pejzaža iz srca Lijepe Naše.
Fra Juro je vrsni poznavatelj ljekovitosti biljaka i autor više knjiga na tu temu 'Božja biljna ljekarna' i 'Ljekaruša'. Autor je i knjige 'Zlata vrijedni savjeti' koja donosi brojne korisne preporuke za pomoć u kućanstvu.
Reprizu emisije na Laudato TV-u gledajte u nedjelju u 7:00, u utorak u 13:30, u četvrtak u 17:50 i petak u 8:40.
Napomena: Sve izneseno u emisiji je informativnog karaktera i kao takvo ne može zamijeniti savjet i dijagnozu liječnika. Informacije nisu namijenjene dijagnosticiranju i liječenju.

Ljekoviti sastojci korijena ginsenga snizuju razinu šećera u krvi, poboljšavaju kognitivne funkcije, djeluju na imunitet našeg organizma i cirkulaciju. Fra Juro Marčinković donosi kako od ginsenga napraviti čaj, čajne mješavine, tinkturu, ulje i kreme.
Kelj je vrlo zdrava povrtna biljka koja se može na razne načine koristiti u prehrani. Fra Juro Marčinković donosi kako napraviti različita variva od kelja, kako ga kombinirati sa zobenim pahuljicama, heljdom, za doručak s jajima te zdravi čips.
Batat je vrlo zdravo povrće koje sadrži mnogo beta-karotena, vitamina, minerala i vlakana. Koristan je za organizam, a često ga se naziva 'starterom' imuniteta. Fra Juro Marčinković savjetuje da što više konzumirate batat te donosi recepte kako ga pripremati.
Bamija je biljka čije konzumiranje stimulira probavni sustav, jača rad srca te smanjuje kolesterol u krvi, a posebno je korisna i djelotvorna kod dijabetičara jer regulira razinu šećera u krvi.
Pistacija je bogata zdravim mastima, proteinima, vlaknima, vitaminima, mineralima i antioksidansima. Fra Juro Marčinković objašnjava kako pistacije možete pržiti, sušiti, blanširati, soliti.