Najave

19.02.2019. 16:03
“Jedan dan života” – televizijska premijera dokumentarnog filma na Laudato TV
jedan-dan-zivota-dok-film
19.02.2019. 16:03

Pogledajte televizijsku premijeru dokumentarnog filma ''Jedan dan života'' redateljice Marisele Host u produkciji Rose art u petak 22. veljače u 21:15 na Laudato TV.

Dokumentarni film „Jedan dan života“ namjerava široj javnosti dati objektivni pregled gledanja na život, određena prava čovjeka proizašlih iz istog i njegovu slobodu. Iako se na početku filma u središte zbivanja stavljaju događaji koji su se događali u Rijeci, tema filma ide puno šire te se prema svojoj aktualnosti itekako može približiti svakoj sredini u svijetu. Naime, u Rijeci se 19. svibnja 2018. godine održalo nekoliko manifestacija koje su izazvale pažnju javnosti i medija. Time su se stvorili visoki motivi da se ovu mozaičnu priču zabilježi dokumentarnim filmom. Istog dana su se na glavnom riječkom šetalištu, Korzu, našli Udruga ''Život biraj'' kao građanska inicijativa s događajem ''Hod za život'' i inicijativa ''Građani i građanke Rijeke'' s događajem ''Hod za slobodu'' kojima se pridružila Lezbijska organizacija Rijeka ''LORI'' u suradnji s udrugom ''PaRiter'' prema inicijativi ''Građanke svom gradu'' i u suradnji sa Centrom za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci. Oni su istog dana planirali posljednji dan festivala queer i feminističke kulture pod nazivom ''SMOQUA 2''. No, na Korzu su se i potpuno neočekivano našli aktivisti koji su prepriječili rutu ''Hodu za život'' i unijeli novu dramu u već dramatično suprotstavljene strane. Jedan dio snimanja dokumentarca pripada samim događajima koji su se zbivali na Korzu. Tu su spontano ''uhvaćene'' reakcije i ponašanja svih aktivista, uz autentičnu i ''sirovu'' sliku i ton koji su dokumentirali dramatičnu atmosferu onda kad se pravodobno događala što za gledatelje predstavlja neuljepšanu i uvjerljivu stvarnost. Preostali dio filma uključuje intervjue sa svim relevantnim osobama koje su se predstavljale ispred organizatora spomenutih manifestacija, ali i sa svima onima koji su na druge načine bili uključeni u ovu tematiku dajući posebni doprinos ili razvijajući ovu dokumentarnu radnju – politički, znanstveno, pravno i etički.

jedan-dan-zivota-dok-film
12.04.2020. 08:00

San Pietro, 2005 Format: 2 × 90' Žanr: Drama Režija: Giulio Base Koprodukcija: Lux Vide, Rai Fiction, Rai Trade, San Paolo Film Laudato TV donosi vam premijeru igranog filma ''Sveti Petar'' koji u dva nastavka govori o jednom od ključnih događaja antičkog doba: širenju kršćanstva u Rimu i oko Rim

08.04.2020. 19:16

https://youtu.be/IR3-nTTY_nw

 

03.04.2020. 20:14

Uronite u molitvu i meditaciju uz koncert duhovnih skladbi klape Hrvatske ratne mornarice sv. Juraj. Koncert '' Misao svijeta'', u nedjelju 5.

03.04.2020. 12:37

Superknjiga je televizijska crtana serija koja u 52 epizode prikazuje najvažnije događaje u Starom i Novom zavjetu.

30.03.2020. 12:51

U kontakt emisija ''Totus tuus'' možete podijeliti svoje dvojbe, nedoumice i nesigurnosti. Odgovore će s vama uživo potražiti velečasni Ivica Tolla, duhovni pratitelj Laudato TV-a.