SVI ZA STOL

10.12.2023., 17:10
Minea
60 min
10.12.2023., 17:10

Kuhar Tomislav Varga ovoga puta kuha za gošću Mineu. Dok se pripremaju jela, gledatelji će se prisjetiti nekih od njezinih ranih hitova.

Na jelovniku će se naći ragu od povrća s njokima, buncek s dinstanim zeljem i kolač od bundeve, a pratit će ih neka od najfinijih vina. Za stolom će kao i uvijek biti mnogo priče i smijeha uz moderatoricu Karmelu Vukov-Colić.


RAGU OD POVRĆAS PEČENIM NJOKIMA
Sastojci:

crvena paprika  20 g
pačja prsa  150 g
stabljika celera  10 g
šećer  20 g
sol  20 g
naranča  5 g
timijan  
papar u zrnu
oštro brašno  100g
suncokretovo ulje
jaje  1 kom
krumpir  300 g
peršin
poriluk  10 g
mrkva  50 g
češnjak  2 g
endivija (za dekoraciju)

Priprema: Na maslacu dinstati, papriku, celer i poriluk, začiniti soli, paprom. Podliti temeljem od mrkve, luka, krumpira vode. Kuhati do željene gustoće. Dodati predhodno kuhane pa pečene njoke prokuhati da se sve sjedini, servirati  te na vrh staviti pršut od pačjih prsa i endiviju. Pršut u soliti i ušečeriti 2 dana s naranča, limeta koricom i paprom.

 

BUNCEK I DINSTANO ZELJE
Sastojci:
svinjska koljenica dimljena 250 g
kiselo zelje  150 g
slanina  50 g
ljutika  20 g
kesten  20 g
hren  10 g
vrhnje kiselo  20 g
lovor
sol
papar u zrnu
češnjak
maslac  10 g
peršin

Priprema: Skuhati Buncek, dinstati kiselo zelje s lovorom, paprom, špekom i crvenom paprikom, zelje staviti kao podlogu. Na zelje staviti buncek, dodati kesten koji smo skuhali ogulili te ga glazirali na maslacu. Lagano karamelizirati lučice te ih servirati uz kesten. Od kiselog vrhnja, hrena i soli napraviti umak s kojim ćemo ukrasiti tanjur. Na vrh staviti peršin list.

 

KOLAČ OD BUNDEVE
Sastojci:
bundeva  100 g
šećer  80 g
jaje  1 kom  
brašno  75 g
maslac  10 g
prašak za pecivo 1 kom
kiselo vrhnje  30 g
šećer u prahu  10 g
limeta 
naranča
dok od naranče  0,100 g
gustin  2 g

Priprema: Od brašna, šećera, jaja, maslaca i praška za pecivo napraviti  biskvit, dodati svježu naribanu i ocijeđenu bundevu. Peči u pečnici na 180 c 25 min. Od kiselog vrhnja i štaub šećera napraviti slatki vrhnje umak. Prokuhati koricu naranče i limete ušečeriti ju par dana te s njom ukrasiti kolač. Od narančina soka i  šećera kuhanjem napraviti umak te ga zgusnuti s gustinom. Poslužiti s kolačem
 

 

 

Repriza:
Četvrtkom u 21:00, petkom u 15:15
Fotogalerija
08.12.2024. 16:00

 

U novom izdanju emisije Svi za stol, šef Tomislav Varga kuha za glazbenika Marka Vukesa. Na stolu će se naći rižoto od cikle za predjelo, odojak s ječmom i povrćem za glavno jelo te bundeva, bademi i med za desert.

17.11.2024. 17:10

U novoj emisiji chef Tomislav Varga kuha za mladu sopranisticu Josie Zec. Na stolu će se naći junetina s mandarinom i cikorijom za predjelo, janjeći kotleti s pistacijom za glavno jelo te kuhane kruške s bučom i vanilijom za desert. 

03.11.2024. 17:10

Antonio Culej mladi je kršćanski evangelizator koji će nam se predstaviti sa svojim autorskim pjesmama. Za njega chef Tomislav Varga priprema riblji jelovnik.

20.10.2024. 17:10

Klapa Cesarice, koja na glazbenoj sceni djeluje više od 30 godina, zapjevat će u novoj emisiji.

06.10.2024. 17:10

Gosti nove emisije su Ružica Vrbanić i Slavko Nedić, otac i kći, koji će izvesti pjesme "Život je dragocjen", "Moj Gospodine" i "Svjetlo svijeta".

21.09.2024. 17:10

U kuhinji chefa Hrvoja Kroflina pripremaju se škampi s bistrom juhom od kruške i kavijarom za predjelo, leđa od jelena s koštanom srži, češnjakom i bobom za glavno jelo te sladoled od čokolade s tapioka pudingom i kandiranim trubačama za desert.