Kuhar Tomislav Varga ovoga puta kuha za gošću Mineu. Dok se pripremaju jela, gledatelji će se prisjetiti nekih od njezinih ranih hitova.
Na jelovniku će se naći ragu od povrća s njokima, buncek s dinstanim zeljem i kolač od bundeve, a pratit će ih neka od najfinijih vina. Za stolom će kao i uvijek biti mnogo priče i smijeha uz moderatoricu Karmelu Vukov-Colić.
RAGU OD POVRĆAS PEČENIM NJOKIMA
Sastojci:
crvena paprika 20 g
pačja prsa 150 g
stabljika celera 10 g
šećer 20 g
sol 20 g
naranča 5 g
timijan
papar u zrnu
oštro brašno 100g
suncokretovo ulje
jaje 1 kom
krumpir 300 g
peršin
poriluk 10 g
mrkva 50 g
češnjak 2 g
endivija (za dekoraciju)
Priprema: Na maslacu dinstati, papriku, celer i poriluk, začiniti soli, paprom. Podliti temeljem od mrkve, luka, krumpira vode. Kuhati do željene gustoće. Dodati predhodno kuhane pa pečene njoke prokuhati da se sve sjedini, servirati te na vrh staviti pršut od pačjih prsa i endiviju. Pršut u soliti i ušečeriti 2 dana s naranča, limeta koricom i paprom.
BUNCEK I DINSTANO ZELJE
Sastojci:
svinjska koljenica dimljena 250 g
kiselo zelje 150 g
slanina 50 g
ljutika 20 g
kesten 20 g
hren 10 g
vrhnje kiselo 20 g
lovor
sol
papar u zrnu
češnjak
maslac 10 g
peršin
Priprema: Skuhati Buncek, dinstati kiselo zelje s lovorom, paprom, špekom i crvenom paprikom, zelje staviti kao podlogu. Na zelje staviti buncek, dodati kesten koji smo skuhali ogulili te ga glazirali na maslacu. Lagano karamelizirati lučice te ih servirati uz kesten. Od kiselog vrhnja, hrena i soli napraviti umak s kojim ćemo ukrasiti tanjur. Na vrh staviti peršin list.
KOLAČ OD BUNDEVE
Sastojci:
bundeva 100 g
šećer 80 g
jaje 1 kom
brašno 75 g
maslac 10 g
prašak za pecivo 1 kom
kiselo vrhnje 30 g
šećer u prahu 10 g
limeta
naranča
dok od naranče 0,100 g
gustin 2 g
Priprema: Od brašna, šećera, jaja, maslaca i praška za pecivo napraviti biskvit, dodati svježu naribanu i ocijeđenu bundevu. Peči u pečnici na 180 c 25 min. Od kiselog vrhnja i štaub šećera napraviti slatki vrhnje umak. Prokuhati koricu naranče i limete ušečeriti ju par dana te s njom ukrasiti kolač. Od narančina soka i šećera kuhanjem napraviti umak te ga zgusnuti s gustinom. Poslužiti s kolačem