SVI ZA STOL

10.12.2023., 17:10
Minea
60 min
10.12.2023., 17:10

Kuhar Tomislav Varga ovoga puta kuha za gošću Mineu. Dok se pripremaju jela, gledatelji će se prisjetiti nekih od njezinih ranih hitova.

Na jelovniku će se naći ragu od povrća s njokima, buncek s dinstanim zeljem i kolač od bundeve, a pratit će ih neka od najfinijih vina. Za stolom će kao i uvijek biti mnogo priče i smijeha uz moderatoricu Karmelu Vukov-Colić.


RAGU OD POVRĆAS PEČENIM NJOKIMA
Sastojci:

crvena paprika  20 g
pačja prsa  150 g
stabljika celera  10 g
šećer  20 g
sol  20 g
naranča  5 g
timijan  
papar u zrnu
oštro brašno  100g
suncokretovo ulje
jaje  1 kom
krumpir  300 g
peršin
poriluk  10 g
mrkva  50 g
češnjak  2 g
endivija (za dekoraciju)

Priprema: Na maslacu dinstati, papriku, celer i poriluk, začiniti soli, paprom. Podliti temeljem od mrkve, luka, krumpira vode. Kuhati do željene gustoće. Dodati predhodno kuhane pa pečene njoke prokuhati da se sve sjedini, servirati  te na vrh staviti pršut od pačjih prsa i endiviju. Pršut u soliti i ušečeriti 2 dana s naranča, limeta koricom i paprom.

 

BUNCEK I DINSTANO ZELJE
Sastojci:
svinjska koljenica dimljena 250 g
kiselo zelje  150 g
slanina  50 g
ljutika  20 g
kesten  20 g
hren  10 g
vrhnje kiselo  20 g
lovor
sol
papar u zrnu
češnjak
maslac  10 g
peršin

Priprema: Skuhati Buncek, dinstati kiselo zelje s lovorom, paprom, špekom i crvenom paprikom, zelje staviti kao podlogu. Na zelje staviti buncek, dodati kesten koji smo skuhali ogulili te ga glazirali na maslacu. Lagano karamelizirati lučice te ih servirati uz kesten. Od kiselog vrhnja, hrena i soli napraviti umak s kojim ćemo ukrasiti tanjur. Na vrh staviti peršin list.

 

KOLAČ OD BUNDEVE
Sastojci:
bundeva  100 g
šećer  80 g
jaje  1 kom  
brašno  75 g
maslac  10 g
prašak za pecivo 1 kom
kiselo vrhnje  30 g
šećer u prahu  10 g
limeta 
naranča
dok od naranče  0,100 g
gustin  2 g

Priprema: Od brašna, šećera, jaja, maslaca i praška za pecivo napraviti  biskvit, dodati svježu naribanu i ocijeđenu bundevu. Peči u pečnici na 180 c 25 min. Od kiselog vrhnja i štaub šećera napraviti slatki vrhnje umak. Prokuhati koricu naranče i limete ušečeriti ju par dana te s njom ukrasiti kolač. Od narančina soka i  šećera kuhanjem napraviti umak te ga zgusnuti s gustinom. Poslužiti s kolačem
 

 

 

Repriza:
Četvrtkom u 21:00, petkom u 15:15
Fotogalerija
21.04.2024. 17:10

Emisija donosi nove recepte ponajboljeg hrvatskog chefa Hrvoja Kroflina. Na meniju su salata od artičoke i rajčice te pačja prsa s fermentiranom rižom, krumpirom, prepeličjim jajem i porilukom.

07.04.2024. 17:10

Chef Hrvoje Nakić priprema kanapee s morskim plodovima, korabicom, potočarkom i limunom, teleći kare s krumpirom, ljutikom i kremom od mrkve te hrskavo tijesto s kremom od lješnjaka za desert. Sommelier je Darko Lugarić, a glazbeni gost Dino Petrić.

31.03.2024. 17:10

U uskrsnoj emisiji za glazbenog gosta Miroslava Škoru kuha Tomislav Varga. Na jelovniku će se naći slavonske delicije: široki rezanci s kulenom, vrat crne slavonske svinje s batatom te desert od maka. Vina bira Viktor Lubenjak.

17.03.2024. 17:10

Chef Ante Valenteković donosi morski jelovnik. Pripremit će predjelo od jakobovih kapica, dagnji i kozica. Za glavno jelo napravit će ražu uz mediteranski prilog od šparoga i špinata. Za desert su spremne jagode sa šlagom.

03.03.2024. 17:10

Chef Hrvoje Kroflin priprema riblji jelovnik. Za glazbene goste, Marinu i Krešimira Matoševića, napravit će jadranske kozice s bučom, poširanu grdobinu s repom i sladoled s okusom makovnjače.

18.02.2024. 17:10

U goste dolazi fra Ivan Matić. Za njega kuha Hrvoje Kroflin, a vina bira sommelier Darko Lugarić. Na nemesnom jelovniku su: tjestenina punjena hlapom, zubatac, riža i sotirano povrće te medovik za desert.