Novu sezonu svjetske kulinarske emisije započinjemo u Hrvatskoj! Otac Leo, katolički svećenik i vrsni kuhar, nove recepte koji će začiniti vašu vjeru pronašao je u našoj domovini. U Hrvatskoj je boravio za vrijeme Međunarodne konferencije katoličkih televizija u Lužnici 2018. gdje je snimljena prva epizoda. Za sve polaznike konferencije katoličkih televizija o. Leo pripremio je jela od namirnica iz svih 14 zemalja sudionica konferencije.
Isprobajte i vi jedno od ovih jela prema receptu "nadahnutom" ovom epizodom:
Sastojci:
- 230 g mljevene piletine
- 230 g mljevene govedine
- 230 g talijanske kobasice
- 1 velika mljevena glavica luka
- 2 šalice narezanih gljiva
- 2 mljevena češnja češnjaka
- 1 šalica bijelog vina
- 900 ml umaka od rajčice
- 1/4 šalice ribanog parmezana
- 4 žlice maslinovog ulja
Dodatno:
1 kg kuhanih špageta zadržanih u 1 čaši škrobaste vode
Postupak:
Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi. Dodajte luk i češnjak i kuhajte dok luk ne postane proziran. Dodajte piletinu i kuhajte otprilike 3-5 minuta uz povremeno miješanje. Dodajte svinjetinu i mljevenu junetinu i kuhajte 2-3 minute. Dodajte bijelo vino, sol i papar, promiješajte i pustite da se krčka na umjerenoj vatri 1-2 minute. Dodajte umak od rajčice i gljive i kuhajte dok ne počne kuhati sve zajedno. Dodajte kuhane špagete i pomiješajte, zajedno s 1 -2 žlice škrobne vode od tjestenine kako biste pomogli željenoj konzistenciji. Također možete koristiti ovaj umak uz ostale priloge poput kruha ili popečaka. Na vrh slobodno stavite parmezan.
Dobar tek!
Originalni recept možete pročitati na stranici EWTN-a.