20.09.2020., 14:30
Zaroniti duboko
30 min
20.09.2020., 14:30

Otac Leo u ovoj epizodi posjetio je prekrasne turističke lokacije Zadra, istražio kulturnu i vjersku baštinu katedrale svete Stošije i nedovoljno poznato svetište svetog Šimuna starca u kojem se čuva sarkofag s njegovim tijelom. Zanimljivo je bilo i pripremanje ručka za svećenike i sjemeništarce Nadbiskupskog sjemeništa Zmajević u Zadru kojemu se pridružio i nadbiskup Želimir Puljić. 

Pokušajte i vi pripremiti lubin/brancin s cherry rajčicama u slatko-kiselom umaku. (*Ovo nije "točan" recept, već "nadahnut" onim iz epizode)

Sastojci:

•    4 komada brancina/lubina (file)
•    1 žličica soli i papra
•    2 žlice maslinovog ulja
•    1 žlica maslaca
•    2 češnja češnjaka
•    1 šalica prepolovljenih cherry rajčica
•    2 žlice šećera
•    2 žlice octa od crvenog vina
•    4 kriške limuna
•    2-4 žlice nasjeckanog bilja (kombinacija peršina i bosiljka)

Postupak pripreme:

Zagrijte maslinovo ulje u tavi koja se ne lijepi. Začinite obje strane ribe solju i paprom. U vruću tavu stavite kožu ribe prema dolje i pecite 2-3 minute. Dodajte maslac i ostavite da se otopi. Pažljivo preokrenite ribu. Žlicom stavljajte vrući maslac i ulje preko svakog komada ribe. Pecite 3-5 minuta, povremeno žlicom stavljajući više maslaca i ulja preko svake ribe. Kad je riba pečena i čvrsta na dodir, ribu smjestite na pladanj za posluživanje. U istu tavu dodajte češnjak, cherry rajčice, šećer, ocat od crnog vina, začinsko bilje i pirjajte 2 minute, dok se umak ne zgusne. Dodajte limun i kuhajte još 1 minutu. Za posluživanje stavite limun na svaku krišku ribe i prelijte umakom preko ribe radi vlažnosti i dodatnog okusa.

Dobar tek! 

Repriza: Ponedjeljkom u 14:10
03.01.2021. 14:30

Otac Leo posjetio je Republiku Češku i njezin glavni grad Prag. Posjetio je neka vjerska mjesta, kao što je katedrala, Karlov most i jeo je sjajnu uličnu hranu. Na kraju je i sam pripremio tradicionalni pohani sir. 

20.12.2020. 14:30

Otac Leo posjetio je Regensburg, rodni grad pape Benedikta XVI. Obišao je i gledateljima predstavio nikoliko crkava, kušao kuhinju grada koji ima višestoljetnu tradiciju izrade kobasica. Na kraju je i sam pripremio jelo prožeto pivom. 

06.12.2020. 14:30

Nove Recepti oca Lea pronalazimo u Bratislavi, prijestolnici Slovačke. Otac Leo posjetio je katedralu sv. Martina, kušao neke ukusne poslastice 's ulice' i pripremio svoju verziju slovačkih tradicionalnih jela. 

22.11.2020. 14:30

Nove recepte oca Lea pronalazimo u Budimpešti. Otac Leo upoznaje gledatelje sa značajkama bazilike sv. Stjepana i crkvom kralja Matije.

25.10.2020. 14:30

U novoj epizodi iz Mađarske otac Leo posjetio je grad Tiszaujvaros i grkokatolički samostan. S metropolitom Hajdudoroške nadbiskupije, uz molitvu, pripremio je euharistijski kruh. I ova epizoda predstavlja neka od najboljih mađarskih vina.

18.10.2020. 14:30

U novoj epizodi otac Leo nakratko je posjetio Slovačku. U gradu Beli posjetio je gospodina Belu i njegov vinograd gdje je kušao neka od slovačkih vina.