ANTUNOVO NA LAUDATO TV-U

13.06.2021. 11:00
ANTUNOVO NA LAUDATO TV-U
Svete Mise i prigodni program
13.06.2021. 11:00

 

Proslavimo zajedno Antunovo, blagdan jednog od najomiljenijih svetaca, sv. Antuna Padovanskog.

11:00 Sveta Misa: Župa sv. Antuna Padovanskog, Čakovec. Ove godine župa sv. Antuna Padovanskog slavi važne obljetnice. Obilježava 790 godina od preminuća sv. Antuna Padovanskoga koji je umro 13. lipnja 1231. godine; 45 godina od prvog pisanog spomena da Čakovec treba novu župu i 20 godina od početka djelovanja župnog Caritasa.

18:00 Blagoslov ljiljana: Župa sv. Antuna Padovanskog, Sveti Duh, Zagreb

19:00 Sveta Misa: Župa sv. Antuna Padovanskog, Sveti Duh, Zagreb. Svečano euharistijsko slavlje predslavi mons. Vlado Košić, sisački biskup. Franjevci konventualci sa zagrebačkog Svetog Duha ponosni su čuvari i dijela tijela sv. Antuna, koji je kao relikvija ugrađen u oltar svetišta, kao i brižni njegovatelji pobožnosti u čast sv. Antuna.

21:30 U potrazi za sv. Antunom: od izgubljenosti do vječnosti (Finding Saint Anthony: A Story of Loss and Light, 2013.), dokumentarni film. Poznat kao 'svetac cijeloga svijeta', sv. Antun Padovanski jedan je od najpoznatijih svetaca Katoličke Crkve. Tko je Antun Padovanski? U kakvom je vremenu i okolnostima živio i s čime se sve suočavao na svom putu? Film istražuje njegov život: od mladog Fernanda u traženju i gubljenju do hrabrog svetačkog izbora potpunog predanja Božjoj volji. 

Fotogalerija