Otvorena i blagoslovljena knjižara 'Blažena Salomeja'

Otvorena i blagoslovljena knjižara 'Blažena Salomeja'

Nadbiskup je zazvao blagoslov na sve one koji će u ovom prostoru u ime Crkve dočekivati braću i sestre, nuditi im pomoć u njihovu rastu u vjeri te časno obavljati svoj posao i svoje poslanje.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Đakovačko-osječka nadbiskupija
Objavljeno:
 
16.04.2021 10:40

 

U Đakovu, na adresi Augusta Cesarca 12, u blizini katedrale i središnjeg đakovačkog trga, neposredno uz zgradu Bogoslovnog sjemeništa, u četvrtak 15. travnja otvorena je i blagoslovljena knjižara 'Blažena Salomeja', prodajno mjesto crkvenih tiskanica, knjiga i sakralnih predmeta koje se do tada, pod nazivom 'Knjižara Tiskanice', nalazilo u prostorima Nadbiskupskog doma u Đakovu.

U nazočnosti pomoćnog biskupa Ivana Ćurića te svećenika koji djeluju u središnjim nadbiskupijskim ustanovama, obred blagoslova predvodio je nadbiskup Đuro Hranić, izvijestila je Đakovačko-osječka nadbiskupija.

– Ovo prodajno mjesto ponajprije je u službi evangelizacije ovoga grada, naše nadbiskupije i šire zajednice. Ono želi biti u službi vjernika, svećenika, redovnika i redovnica te svih bogotražitelja – rekao je nadbiskup Hranić, dodajući kako je interes ovog prodajnog mjesta prije svega pomoć u molitvi, u rastu u vjeri i duhovna dobrobit.

Nadbiskup je zazvao blagoslov na sve one koji će u ovom prostoru u ime Crkve dočekivati braću i sestre, nuditi im pomoć u njihovu rastu u vjeri i crkvenosti te časno obavljati svoj posao i svoje poslanje. Zahvalio je ekonomu nadbiskupije, vlč. Nedjeljku Čuturi, te ravnatelju UZUK-a, vlč. Mati Gašparoviću, za ideju i realizaciju ovog projekta. Na kraju obreda blagoslova, riječi zahvale svima koji su na bilo koji način pridonijeli ovom ostvarenju uputio je i ekonom nadbiskupije, vlč. Čutura.

U novom, većem i moderno opremljenom prostoru u ponudi je velik izbor duhovnog štiva, tiskanice, uspomene, sakralni predmeti, liturgijska oprema i misna vina. Radno vrijeme je radnim danom od 9.30 do 16, subotom od 8 do 13 sati.

Novootvoreno prodajno mjesto nosi ime blažene Salomeje, žene hrvatskog hercega Kolomana koji je 1239. godine bosanskom biskupu Ponsi darovao imanje i grad Đakovo. Tim činom započela je povijest Đakova kao biskupskoga sjedišta.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije