Europska konferencija EWTN-ovih podružnica i partnera

Europska konferencija EWTN-ovih podružnica i partnera

Tradicionalna konferencija globalne katoličke TV mreže održava se u Poljskoj

Autor
Laudato/F.P.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
24.10.2023 16:30

 

U tijeku je konferencija EWTN-a koji svake godine okuplja partnere s kojima medijski prati aktualne teme u životu Crkve. Sastanku ove globalne katoličke mreže prisustvuje i hrvatski Laudato TV koji predstavljaju direktorica i glavna urednica ove televizije Ksenija Abramović i urednik stranog programa Luka Radočaj. EWTN-ov sastanak svake se godine održava u drugom mjestu, a ove godine domaćin je poljski grad Zakopane. Često nazivan i "zimskom prijestolnicom Poljske", ovaj grad je smješten u podnožju planine Tatre, bogat je folklorom i tradicionalnom drvenom arhitekturom.

- Europsko okupljanje EWTN-a nudi jedinstvenu priliku da se ujedinimo kao zajednica i obitelj. Vrijeme je da slavimo naša zajednička postignuća, bavimo se izazovima i neprestano potičemo jedinstvo dok produbljujemo svoje uloge Božjih instrumenata u širenju Istine i Svetog Evanđelja. - izjavio je Iwo Bender, direktor EWTN-a za centralnu i istočnu Europu.

- Ova će konferencija sadržavati nadahnjujuće govore, zanimljive radionice i iskrene molitve. Mirna lokacija u Zakopanama dodatno obećava produbljivanje jedinstva među našim podružnicama, partnerima i cijelom obitelji EWTN, posebno unutar Europe. - najavio je Bender na konferenciji

Program je započeo 24. listopada 2023. svetom Misom u crkvi Božjeg milosrđa u Zakopanama koju je predslavio vlč. Piotr Pietrus, glavni urednik EWTN-a iz Poljske, u koncelebraciji s vlč. Doruom Popovičem, koji predstavlja EWTN iz Rumunjske i vlč. Rihardsom Rasnacisom, koji dolazi s EWTN-a iz Latvije.

Laudato TV će sudionicima konferencije predstaviti rezultate prethodne godine kao što je prvi veliki molitveni dan 'Progledaj srcem: Neka vatra siđe' organiziran za 18 tisuća ljudi u najvećoj dvorani u Hrvatskoj na kojemu je gost bio američki glumac Jim Caviezel. Najavit će također nove velike projekte u 2024. - koncerte 'Domu mom' te 'Progledaj srcem' kojim će proslaviti deset godina od održavanja prvog koncerta.  

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: