Bože, zaboravih li Ti ja jutros reći da Te volim?

Bože, zaboravih li Ti ja jutros reći da Te volim?

Jesam li stigao pogledati kako je lijep ovaj novi dan, i kako mi je ovaj život svet, i kako sam neizmjerno bogat jer sam Tvoj?

Autor
p. Ike Mandurić/Laudato/D.R.
Fotograf
inspiration.samhoud.com
Objavljeno:
 
24.09.2021 15:21

 

Bože, zaboravih li Ti ja jutros reći da Te volim? Jesam li Ti rekao hvala, i da si Bog moj?

Dan protječe i briga je sto, ali Ti si sa mnom, i Ti si taj koji u svemu pobjeđuješ. Jesam li stigao pogledati kako je lijep ovaj novi dan, i kako mi je ovaj život svet, i kako sam neizmjerno bogat jer sam Tvoj?

Ljudi jure, i kasne i žure. Neki su Te već jutros susreli na Misi, neki Ti pjevuše od zore, a neki malo zaborave, kao i ja. Svi su oni moji jer su Tvoji. Sudbina sto, svaka drukčija, a u svakoj sveti Tvoj naum i plan.

Jesam li se sjetio blagosloviti ih dok sam ih susretao, i zavoljeti lica iza maski, ne ovih platnenih, nego onih što ih od djetinjstva navlačimo, što skrivaju srce i ljubav, i to da smo ko djeca krhki i slabi, i puni vapaja i straha i srama. Puni trebanja Tvoje milosti; jesam li ih zagrlio srcem? Nisam.

Zaboravih, ali tu sam, i sada je pravi čas! Blagoslovljen budi, dobri Bože moj! I Ti si mi iza maske – iza mrene očiju moga srca, pa ni ne znam koliko si dobar i svet, pa mi zakloni Tvoj lik u svemu što vidim, osjećam, čujem, i dotičem.

Svuda si Bože, i neću da moj dan proteče, a da Ti se ne klanjam i ne priznam u svemu ovom što je Tvoje, i Tvoj sveti dar. Ljubim Te, Bože, samo da se zna.

I daj da Ti se sutra to sjetim u ranu zoru reći; napomeni mi, pa da sve krene u ljubavi od početka još jedan novi, ovog čudesnog života, Božji dan.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: