Duhovna zanimacija: Za vrijeme karantene rukom ispisao cijelu Bibliju

Duhovna zanimacija: Za vrijeme karantene rukom ispisao cijelu Bibliju

Biblija napisana njegovim rukopisom predstavljena je katoličkim biskupima Indije prije nego što je bila izložena u župi kojoj pripada 'autor'.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Crux
Objavljeno:
 
13.08.2020 10:39

 

Kad je pandemija koronavirusa stigla u Indiju, drugu najmnogoljudniju državu na svijetu, vlada je početkom ožujka uvela karantenske mjere. Jedan je katolik odlučio svo to vrijeme iskoristiti za ispunjenje vjerničkog pohvata.

Naime, dvadeset osmogodišnji Rejin Valson, vatrogasac na međunarodnoj zračnoj luci Cochin, odlučio je napisati cijelu Bibliju za vrijeme izolacije. Radi se o pothvatu koji je trajao nekoliko mjeseci.

Priču je donio portal CruxNow koji je izvijestio da je projekt bio dug ukupno 113 dana, pri čemu je ispisao 2.755 listova papira i potrošio čak 32 kemijske olovke. Završena Biblija visoka je više od metra i uvezana je drvenim poklopcem teškim preko 30 kilograma. Stari zavjet pisao je tokom travnja, svibnja i lipnja, a Novi je zavjet dovršen prije kraja srpnja.

Prosječno je pisao po stranicu ili dvije u sat vremena, što znači da je u ovu ideju utrošio više od 1300 sati. 

- Moja supruga Choice je u sedmom mjesecu trudnoće. Htio sam završiti ovu misiju prije poroda. Nisam to učinio radi neke promidžbe. Učinio sam to kao žrtva za zdravlje mog djeteta i jer želim biti dobar otac - rekao je Valson.

Napomenuo je kako je njegova supruga bila u početku skeptična, ali kad je započeo postala je velika podrška.

Biblija je 'predstavljena' 31. srpnja nadbiskupu Andrewsu Thazhathu i pomoćnom biskupu Tonyu Neelankavilu iz Thrissura. Njegova supruga Choice i njegova majka primili su blagoslove od prelata, a zatim su Bibliju predali u župi kojoj pripadaju.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: