Jedna Zdravomarija za 10. obljetnicu Franjina pontifikata

Jedna Zdravomarija za 10. obljetnicu Franjina pontifikata

Globalna molitvena međunarodna inicijativa za papu Franju povodom 10. obljetnice njegova izbora za poglavara Katoličke crkve.

Autor
Laudato
Fotograf
Daniel Ibánez/Vatican Media
Objavljeno:
 
07.03.2023 14:03

 

Pokrenuta je globalna međunarodna inicijativa koja potiče katolike da izmole jednu Zdravomariju (a može i više njih) za papu Franju povodom 10. obljetnice njegova izbora za poglavara Katoličke crkve. Svi oni koje se uključe u ovu molitvenu akciju mogu se označiti na posebnoj mrežnoj stranici gdje će se na karti pojaviti virtualna svijeća. Ovu inicijativu podupire i Vatikanski dikasterij za komunikacije.

Karta s mnoštvom virtualnih svijeća znak je molitvene potpore Papi, koju mu pokazuju vjernici diljem svijeta. Svoju duhovnu blizinu mogu pokazati sve do 13. ožujka, kada je obljetnica Franjina izbora za papu. Nakon tog dana Sveti Otac dobit će kartu punu virtualnih svijeća koje simboliziraju molitvu Zdravomarije za njega.

Petrova služba, ističu pokretači ove inicijative, velika je milost koju je Isus udijelio svojoj Crkvi i zbog toga bismo trebali biti zahvalni. ''Zato je naša molitva najbolji dar, kako bi dobri Bog pomagao i blagoslovio onoga koga je izabrao da vodi jednu svetu i apostolsku Crkvu.''

Mrežna stranica nalazi se pod domenom: www.decimus-annus.org.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: