Ksenija Abramović: 'Ljubav je jedina stvar koja se umnaža dijeljenjem'

Ksenija Abramović: 'Ljubav je jedina stvar koja se umnaža dijeljenjem'

– Živimo u vremenu medija, a potrebna nam je katolička televizija s duhovnim programom – kazala je direktorica Laudato televizije gostujući u emisiji Hrvatskog katoličkog radija.

Autor
Laudato/G.O.
Fotograf
Boris Scitar/PIXSELL
Objavljeno:
 
12.04.2021 21:40

 

Glavna urednica i direktorica Katoličke obiteljske televizije LaudatoTV, Ksenija Abramović, bila je gošća 'Novih valova dobrote' Hrvatskoga katoličkog radija, prenosi HKM

Na pitanje zašto uspješna poslovna žena i direktorica tvrtke koja se bavi digitalnim rješenjima za informatičko bankarstvo pokreće katoličku televiziju, Abramović je rekla da se pokretanje Laudato TV-a poklopilo s procesom njezina duhovnog sazrijevanja i susreta sa živim Bogom. 

– Živimo u vremenu medija, a potrebna nam je katolička televizija s duhovnim programom. Pokretanjem ovakve televizije pomogli smo, barem se nadamo, da Božja riječ i ovako, na ovaj način, dođe do našega naroda. Bio je to odgovor na potrebu trenutka, ali i moj odgovor na Božji poziv te dug i odgovor našoj Crkvi koja je stoljećima čuvala naš narod – kazala je Ksenija Abramović.

U nastavku je kazala da kad Bogu kažeš 'DA', On se uključuje i pomaže. Istaknula je i kako je za Laudato TV materijalni dio važan, ali nije najvažniji. 

– Ovo je djelo Božje i, ponajprije, duhovni projekt. Nije važno što smo napravili, nego kako smo to napravili. U nekim trenutcima, kad se nađem pred zidom, razgovaram s Isusom o tome. Iako se, kako kaže, odazvala svim srcem, u Providnosti nije jednostavno živjeti. Ta niste sami u tome – tu su i djelatnici koji svakoga 15. u mjesecu moraju primiti zasluženu plaću – rekla je direktorica Laudato televizije.

S obzirom na to da je geslo Laudato TV-a: 'Dobro mijenja sve', na pitanje zašto ona čini i zašto uopće činiti dobro, gošća 'Novih valova dobrote' rekla je da 'drugačije ne zna'. Spominjući koncert 'Progledaj srcem', veliko duhovno-molitveno događanje koje je, primjerice, u zagrebačkoj Areni 2018. godine okupilo oko 18 000 sudionika, Abramović je naglasila da se taj koncert priprema godinu dana, ali u zajedništvu i molitvenom ozračju koje se potom preslikava u Areni. Podsjetila je i da je Toni Cetinski rekao da je dvaput zaredom napunio Arenu, ali nikad nije osjetio toliku ljubav.

– Ljubav je jedina stvar koja se umnaža dijeljenjem. Već sam prodala dio svoje imovine za LTV, ali moje srce toliko je radosno kad dobijem neko pismo majke ili djeteta, kad vidite nadu, radost, Božju prisutnost po našem mediju, onda sav teret postaje slatko breme – zaključila je Ksenija Abramović.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: