Papa Franjo: 'Samo tako nastavite!'

Papa Franjo: 'Samo tako nastavite!'

Papa ohrabrio pripadnike pokreta 'Entretiempo' iz Argentine

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
pixabay.com
Objavljeno:
 
01.08.2021 09:23

 

Papa je ohrabrio skupinu svojih sunarodnjaka – pripadnike pokreta 'Entretiempo' iz Argentine, nakon što su mu poslali poruku u kojoj su mu ispričali o svakodnevnoj molitvi krunice za oboljele od Covid-19.

Naime, Rodrigo Madero, pripadnik pokreta, 27. srpnja uputio je Svetome Ocu e-poštu, pišući o spontanom nastanku te inicijative. Ono je nastalo kao plod teškoga razdoblja koji proživljava čitav svijet. Saznavši o zajedničkim prijateljima koji su se razboljeli od Covid-19, odlučili su zajedno moliti krunicu putem online platformi svaku večer. Na početku ih je bilo desetak – sada se na Zoom spaja više od 250 ljudi.  

– Dragi brate, hvala ti na poruci. I velika vam hvala zbog molitve krunice. Vama i svim prijateljima pokreta 'Entretiempo' šaljem srdačan pozdrav i blagoslov. Samo tako nastavite! – napisao je Papa u svojem odgovoru odmah idući dan.

Zabrinutost pripadnika pokreta zbog stanja s pandemijom u Argentini ublažila je Papina solidarnost.

– Čini mi se da je to gesta neizmjerne ljubavi, što je izdvojio vrijeme, s obzirom na sve što mora činiti, kako bi iskazao brigu za ovaj dio Crkve u Buenos Airesu – kazao je Madero za Argentinsku katoličku agenciju, prenosi Vatican News.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: