Svoj 64. rođendan danas slavi poznati isusovac, p. Luka Rađa

Svoj 64. rođendan danas slavi poznati isusovac, p. Luka Rađa

Želimo mu sretan i blagoslovljen rođendan.

Autor
HKM/Laudato
Fotograf
FB Luka Rađa
Objavljeno:
 
19.09.2023 13:14

 

Pater Luka Rađa rođen je 19. rujna 1959. u Ogorju kod Splita. Studirao je elektrotehniku i pritom kao i mnogi studenti “visio” u Palmi. Tu je, naime, pohađao slavni isusovački studentski vjeronauk. Osjetio je duhovni poziv i otišao u isusovce. Za svećenika je zaređen 1993. godine.

U Zagrebu je počeo raditi s mladima 2000. godine te je osnovao Studentski katolički centar – SKAC u Zagrebu gdje se i danas okupljaju mladi. S Uredom za mlade HBK-a u Šibenskoj biskupiji pokrenuo je 2003. godine projekt “Modrave”, duhovno-rekreacijski centar za mlade, na rtu Ovanj. U lipnju te godine doživio je tešku automobilsku nesreću te se probudio iz kome u Krapinskim toplicama nakon dva mjeseca, potpuno nepokretan i bez dara govora.

Unatoč svemu, p. Luka i dalje evangelizira gdje god stigne, a posebice putem društvenih mreža. Tako na našem portalu svi čitatelji imaju priliku svako jutro meditirati uz njegove molitve koje se oslanjaju na dnevna čitanja Evanđelja.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: