[VIDEO] Poslušajte pjesmu 'U zagrljaju vrimena'

[VIDEO] Poslušajte pjesmu 'U zagrljaju vrimena'

Za videospot 'U zagrljaju vrimena', u sklopu inicijative 'Zagrlimo starije pjesmom', a na poziv Vijeća i Ureda Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj, produkciju potpisuje Laudato TV.

Objavljeno:
 
22.07.2021 08:20

 

Videospot pjesme 'U zagrljaju vrimena', a čiju produkciju potpisuje Laudato TV, snimljen je u sklopu inicijative 'Zagrlimo starije pjesmom' Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj, a predstavljen je jučer u Domu za starije i nemoćne osobe 'Kuća svetog Franje' u Odri.

Predstavljanje je održano uoči proslave 1. svjetskoga dana djedova, baka i starijih osoba, koji je utemeljio papa Franjo, a ove godine bit će proslavljen u nedjelju 25. srpnja.

Videospot su predstavili predsjednik Vijeća HBK-a za život i obitelj, riječki nadbiskup koadjutor i dubrovalki apostolski upravitelj Mate Uzinić; voditelj Ureda HBK-a za život i obitelj Petar Krešimir Hodžić; direktorica i glavna urednica Laudato televizije Ksenija Abramović; umjetnički voditelj Ansambla Lado Krunoslav Šokac i domaćin, ravnatelj 'Kuće svetog Franje' Dario Čovčić.

Nadbiskup Uzinić, koji se na predstavljanje uključio videovezom iz Dubrovnika, rekao je da mu je drago što na taj način mogu ući u jedan dom za starije osobe i na taj im način biti bliže uz 1. svjetski dan djedova, baka i starijih osoba.

Prema poruci pape Franje za Svjetski dan: 'Ja sam s tobom u sve dane', nadbiskup je izrazio dvije želje. Najprije da mladi općenito, a ne samo u ovim danima, budu anđeli starcima zagrljajem, posjetom i onime što mogu učiniti za njih da se ne bi osjetili osamljeno i isključeno. Kao drugo, zaželio je da stari ponovno otkriju svoj poziv, kako je Sveti Otac poručio: da nastave sanjati o pravdi, miru i solidarnosti, da se nastave sjećati te da se mole.

Petar Krešimir Hodžić istaknuo je da je pjesma nastala s namjerom da se u vremenu pandemije, kada nije bilo moguće fizički zagrliti mnoge starce, to učini na neki drugi način.

– Ako se malo zaustavimo, ako im damo malo svoga vremena, posvetimo im pažnju, ako imamo otvoreno uho i srce za ono što će nam reći, temeljem svojih iskustava, temeljem svojih znanja koje su spremni prenijeti; vrednote i krjeposti čovjekoljublja, bogoljublja i domoljublja – sve to imamo u našim starijima – istaknuo je.

Ksenija Abramović istaknula je da Laudato TV od početka djelovanja osobito prati pontifikat pape Franje 'koji je Crkvi darovao lijepu novost u spomen ljudi od kojih svi mi u našim obiteljima potječemo. To su naše drage bake i djedovi.'

– Produkcijom videospota Laudato TV željela je prenijeti poruku: 'Ne zaboravimo naše bake i djedove!' – kazala je Abramović. Dodala je da je u njemu prikazana današnja stvarnost življenja: mnogi su stariji zbog posla te tempa i načina življenja u domovima, 'ali to ne znači da u tim ustanovama trebaju biti napušteni od svojih najbližih'.

Scenarij videospota potpisuje Janja Bunić, a režiju, snimanje i montažu Andrej Bunić. Asistent kamere je Krešimir Lasić. Spot je snimljen u produkciji Laudato TV-a, a nakladnik je Cro sacro (Hrvatski katolički radio i Croatia Records).

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro