Započele prijave za programe 'Exitus', 'Sapientia' i 'Reditus'

Započele prijave za programe 'Exitus', 'Sapientia' i 'Reditus'

Ovi programi nude devedesetodnevno razdoblje pročišćenja posvećeno molitvi, askezi i bratstvu, trima važnim stupovima koji zajedno vode do slobode.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Exitus
Objavljeno:
 
13.09.2021 11:09

 

Novi, osmi ciklus programa 'Exitus', četvrti ciklus programa 'Sapientia' te treći ciklus programa 'Reditus', u organizaciji Bratstva Blaženog Karla proizišlog iz programa 'Exitus', započinje 26. rujna i traje do Božića 2021. godine. Ovi programi nude devedesetodnevno razdoblje pročišćenja posvećeno molitvi, askezi i bratstvu, trima važnim stupovima koji zajedno vode do slobode.

– Ta tri stupa 'Exitusa' i drugih programa jesu conditio sine qua non ovog programa – askeza, molitva i bratstvo. Ništa nema bez mogućnosti izricanja 'ne' svojim prohtjevima i željama, ništa nema bez pouzdanja u Boga i vjere da je sve Njegov dar, ništa nema bez pouzdanja u braću i bližnje koji za tebe mole i nose upravo tebe poput samog Krista – kazali su organizatori.

Naglasili su da bi, ako žele biti istinski kršćanski muškarci, prioritet trebao biti Krist i Njegovo kraljevstvo.

– Devedesetodnevni program 'Exitus', 'Sapientia' i 'Reditus' idealno su vrijeme da bi nam Krist postao prioritet, da bismo s Kristom živjeli život, s Njim sustvarali, po Njemu ljubili, od Njega postajali sve bolji za sve ljude oko nas, u braku i obitelji, za svoje zajednice, za Crkvu i čitavo društvo – poručili su.

Pozvali su muškarce da nauče obuzdavati sebe, da nauče ljubav i poštovanje prema drugima, na život u redu, na uljudnost i iskrenu muževnost.

– Ne budi lijen! Prihvati odgovornost! Budi odgovoran kroz život! Ne dopusti da ti suprotne sklonosti potrate život. Budi džentlmen, kavalir, vitez, odvaži se na ovo devedesetodnevno putovanje. To je put pustolovine i borbe između odricanja i kompromisa, između umiranja sebi i udobnosti, neuspjeha i trijumfa, ustrajnosti i nepostojanosti, to je put odgovornosti. To su razlozi zbog kojih 'Exitus', 'Sapientia' i 'Reditus' programi nisu za svakog i traži se psihofizičko zdravlje. Također, idealno je oformiti svoje bratstvo, pitati i potaknuti muškarce oko sebe da se zajednički prijavite kao već oformljeno bratstvo i tako započnete program – ističu organizatori.

Više o programu i prijavama za programe 'Exitus', 'Sapientia' i 'Reditus' može se naći na Exitus portalu. Prijave započinju 12. rujna 2021. putem poveznica za prijavne obrasce na 'Exitus' portalu.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro