Papa krstio u Sikstinskoj kapeli 32 djece

Na blagdan Krštenja Gospodinova u nedjelju 12. siječnja papa Franjo je u Sikstinskoj kapeli krstio 32 djece, uglavnom vatikanskih zaposlenika i diplomata akreditiranih pri Svetoj Stolici.

pope.jpg
Autor
IKA/Laudato/A.K.K.
Fotograf
Vatican news
Objavljeno:
 
12.01.2020 16:29
Dok je odzvanjao koralni plač novorođenčadi, pod sadržajnim i divnim svodom Sikstinske kapele sjajile su oči pedeset i osmero roditelja djece, 60 krsnih kuma i kumova te 240 okupljenih članova rodbine. Papa je pokazao pastoralnu brigu za mlade obitelji rekavši im da ne brinu što djeca plaču tijekom obreda jer nisu naučena na Sikstinsku kapelu, ona su tu prvi put. Pozvao ih je da se zajedno s ostalom djecom približe oltaru, prozivajući pojedinačno krštenike. Podsjetio je roditelje i kumove da je dan krštenja važan u životu svakog kršćanina jer je to početak vjerskog života.

Kada dijete plače u crkvi to je prekrasna homilija, dodao je papa Franjo.
'To je za dijete pravda', nastavio je Papa, 'jer krštenjem dobiva blagodat Duha Svetoga, koji ulazi u njega kako bi mu pomagao i branio ga cijeli života. Vi od sada nosite svoje dijete ispunjeno Duhom Svetim. Brinite se da raste s Njegovim svjetlom i snagom.'

Prije molitve Anđeo Gospodnji s okupljenim vjernicima na trgu Sv. Petra Papa je kako na blagdan Krštenja Gospodnjega trebamo ponovno otkriti svoje krštenje. Ovaj blagdan Isusova krštenja podsjeća na naše krštenje. I mi smo ponovno rođeni na krštenju. U krštenju je došao Duh Sveti da ostane u nama, poručio je.

'U misijskom djelovanju kršćanska je zajednica pozvana uvijek izlaziti ususret drugima nudeći, a ne namećući, svjedočeći, dijeleći konkretan život ljudi', istaknuo je papa Franjo te na kraju uputio molitvu Blaženoj Djevici Mariji da nam pomogne sve više razumjeti dar krštenja i dosljedno ga živjeti u svojoj svakodnevici.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan