Na slobodu pozvani

Pod geslom „Na slobodu pozvani“ u Dubrovniku se 26. i 27. travnja  2014. održao 9. susret Hrvatske katolicke mladeži (SKHM). Susret je okupio 35 000 mladih koji su u grad sv. Vlaha stigli iz cijele Hrvatske ali i dijaspore.  Središnji dogadaj bila je sv. misa što ju je u Gruškoj luci predvodio  domacin susreta, biskup dubrovacki Mate Uzinic. Misi je prethodio bogat kulturno-zabavni program koji se odvijao po cijelom gradu. O programu se, kao uostalom i smještaju mladih po cijeloj dubrovackoj županiji brinulo cak 1600 volontera!

Iako je Dubrovnik najveci dio godine okupan u suncu, dvodnevni  je susret uporno pratila kiša. No ona nije nikoga omela u radosti širenja Božje rijeci. Molilo se i pjevalo s najvecim žarom. Da susret ne ostane satkan od pojedinacnih sjecanja, pobrinula se i produkcijska kuca Laudato. O svemu su snimili film koji je takoder dobio naziv: Na slobodu pozvani.

Dokumentarni film povodom beatifikacije mučenika fra Serafina Glasnovića Kodića iz Janjeva i don Antona Muzića iz Vrnavokola, koji su beatificirani zajedno s 38 albanskih mučenika 5. studenoga 2016.

Bolnu činjenicu koja je bila dugo skrivena među komunističkim zločinima o kojima se ni danas jasno ne govori, razotkriva dokumentarni film redateljice Nade Prkačin, u koprodukciji Laudata i Udruge Macelj 1945.

Ovaj dokumentarni prikaz isječak je životnoga puta mons. don Nikole Dučkića rođenog u Janjevu na Kosovu, starodubrovačkoj enklavi i najstarijoj hrvatskoj dijaspori. Isti je izraz poštovanja i zahvalnosti za sve plemenito i dobro što je činio za svoga svećeničkog života kroz punih 50 godina.

Film je snimljen tijekom jednog hodočašća u Svetu Zemlju povodom postavljanja spomen-ploče trojici braće, Pavlu, Antunu i Jakovu Brankoviću, Hrvatima iz Sarajeva, koji su prije 333 godine kao vitezovi Svetog groba jeruzalemskog kupili Getsemanski vrt od turskih muslimanskih vlasnika i darovali ga

Središnja tema Laudatovog dokumentarca ''In odium fidei – Iz mržnje prema vjeri'' je ubojstvo 66 hercegovačkih franjevaca za vrijeme Drugog svjetskog rata i poraća. Oni su žrtve komunističko-partizanskih zločina.

Film Nade Prkačin o Domovinskom ratu na vinkovačkom području. U filmu brojni sugovornici iznose svoja svjedočanstva iz rata, a korišteni su i brojni arhivski materijali do sada nikad objavljeni. Film prati ratne događaje u Vinkovcima od prvog granatiranja grada 19.