15.04.2022., 15:20
Sedam posljednjih Isusovih riječi na križu – Oporuka
15.04.2022., 15:20

U dokumentarnom filmu biblijski se i duhovno razmatraju posljednje riječi koje je Isus Krist izgovorio dok je bio razapet na križu. Riječi i misli našeg raspetog Spasitelja i Otkupitelja upućenih Bogu Ocu i ljudima, u trenutcima svoje smrtne agonije, približava provincijal Franjevačke provincije sv. Jeronima, fra Andrija Bilokapić. Pojašnjava što to znači za naše nasljedovanje, u čašćenju Isusove muke i smrti, do slavnoga uskrsnuća. Provincijal Bilokapić autor je molitveno-meditativne poeme ''Raskošno razdavanje – S križa oporuka'', u kojoj kontemplativno, zahvalno i pokajnički, razmatra posljednjih sedam poruka koje je Isus izrekao na križu za vrijeme svog umirućeg časa, a zapisane su u Evanđeljima.

Repriza:
15.04.2022. 15:20

U dokumentarnom filmu biblijski se i duhovno razmatraju posljednje riječi koje je Isus Krist izgovorio dok je bio razapet na križu.

Središnja tema filma 'Magnum crimen 1945.' zapovjedna je odgovornost za zločine u kojima su bez suđenja brutalno pobijeni desetci tisuća pripadnika Hrvatskih oružanih snaga, žena, djece i staraca. U kolonama smrti bili su i pripadnici Slovenaca, Srba, Crnogoraca, Kozaka i drugih nacija.

Film Nade Prkačin o Domovinskom ratu na vinkovačkom području. U filmu brojni sugovornici iznose svoja svjedočanstva iz rata, a korišteni su i brojni arhivski materijali, dosad nikad objavljeni. Film prati ratne događaje u Vinkovcima od prvog granatiranja grada 19.

Dokumentarni film povodom beatifikacije mučenika fra Serafina Glasnovića Kodića iz Janjeva i don Antona Muzića iz Vrnavokola, koji su beatificirani zajedno sa 38 albanskih mučenika 5. studenoga 2016.

U Laudato produkciji snimljen je novi dokumentarni film ''Dječje prihvatilište Sisak'', o akciji spašavanja ratom stradale djece u Sisku 1942. godine.

Bolnu činjenicu koja je dugo bila skrivena među komunističkim zločinima o kojima se ni danas jasno ne govori, razotkriva dokumentarni film redateljice Nade Prkačin, u koprodukciji Laudata i Udruge Macelj 1945.