15.04.2022., 15:20
Sedam posljednjih Isusovih riječi na križu – Oporuka
15.04.2022., 15:20

U dokumentarnom filmu biblijski se i duhovno razmatraju posljednje riječi koje je Isus Krist izgovorio dok je bio razapet na križu. Riječi i misli našeg raspetog Spasitelja i Otkupitelja upućenih Bogu Ocu i ljudima, u trenutcima svoje smrtne agonije, približava provincijal Franjevačke provincije sv. Jeronima, fra Andrija Bilokapić. Pojašnjava što to znači za naše nasljedovanje, u čašćenju Isusove muke i smrti, do slavnoga uskrsnuća. Provincijal Bilokapić autor je molitveno-meditativne poeme ''Raskošno razdavanje – S križa oporuka'', u kojoj kontemplativno, zahvalno i pokajnički, razmatra posljednjih sedam poruka koje je Isus izrekao na križu za vrijeme svog umirućeg časa, a zapisane su u Evanđeljima.

Repriza:
04.11.2022. 21:05

Ovaj film u produkciji Laudato TV-a i Hrvatske pokrajine Družbe Isusove prikazuje nam život p. Petra Perice, SJ, svećenika koji je svoj život posvetio Srcu Isusovu i ostavio dubok trag u životima onih koji su mu povjereni na pastoralnu skrb.

16.09.2022. 15:15

Na jednome mjestu donosimo najvažnije poruke sa Susreta hrvatske katoličke mladeži, održanog 2017. u Vukovaru. Pod geslom "Krist – naša nada" u Gradu Heroju okupilo se oko 30 000 mladih iz Hrvatske i iseljeništva. Što je susret značio gostima, a što domaćinima?

15.04.2022. 15:20

U dokumentarnom filmu biblijski se i duhovno razmatraju posljednje riječi koje je Isus Krist izgovorio dok je bio razapet na križu.

Bolnu činjenicu koja je dugo bila skrivena među komunističkim zločinima o kojima se ni danas jasno ne govori, razotkriva dokumentarni film redateljice Nade Prkačin, u koprodukciji Laudata i Udruge Macelj 1945.

Središnja tema Laudatova dokumentarca: ''In odium fidei – Iz mržnje prema vjeri'' jest ubojstvo 66 hercegovačkih franjevaca za vrijeme Drugog svjetskog rata i poraća. Oni su žrtve komunističko-partizanskih zločina.

Dokumentarni film povodom beatifikacije mučenika fra Serafina Glasnovića Kodića iz Janjeva i don Antona Muzića iz Vrnavokola, koji su beatificirani zajedno sa 38 albanskih mučenika 5. studenoga 2016.