UTORAK
21:00
Moja Hrvatska
60 min

Moja Hrvatska je emisija u kojoj se bavimo domoljubnim temama. Naše goste, intelektualce i stručnjake za koje smatramo da bi trebali dobiti više medijskog prostora u hrvatskim medijima, povezuje jedno: ljubav prema Hrvatskoj i želja da naša domovina bude mjesto ugodnog življenja svima. Tražimo, analiziramo i nudimo rješenja na pitanje zašto još nemamo Hrvatsku kakvu zaslužujemo i kakvu su sanjali oni koji su udarili njezine temelje. Urednica i voditeljica je Nada Prkačin.

Reprizu emisije na Laudato TV-u gledajte u četvrtak u 16:30.

20.10.2020. 21:00

Kako bi Hrvatskoj nametnuli komunističku ideologiju, jugoslavenske vlasti obračunavale su se sa svime što im je stajalo na putu. Među žrtvama koje su osuđivane 'u ime naroda', uz ostale, vrlo brzo našli su se mnogi danas zaboravljeni hrvatski pisci i njihova djela.

14.10.2020. 10:00

Zašto je mladenački pokušaj uspostave Sveučilišne udruge Hrvatski oslobodilački pokret šezdesetih godina prošloga stoljeća završio teškim robijama za njihove inicijatore?

07.10.2020. 21:00

Zašto je voditelj Dječjeg prihvatilišta Sisak dr. Antun Najžar postao žrtva komunističkih vlasti nakon što je kao pedijatar pomagao u zbrinjavanju djece s Kozare? Kakvo je bilo njegovo suđenje? Može li se i kako tražiti ukidanje presude komunističkih sudova? Gosti su doc. dr. sc.

30.09.2020. 10:00

Represija nad onima koji nisu prihvaćali komunističku vlast najokrutnija je bila prvih mjeseci poslije Drugoga svjetskog rata. Tada su bez traga i glasa nestali mnogi Hrvati, naročito glasoviti intelektualci koji su svojim radom zadužili hrvatski narod.

22.09.2020. 21:00

U jednom razdoblju dvije države, Bugarska i Hrvatska, dijelile su povijest. Titova komunistička Jugoslavija razdvojila je prijateljske narode. Među mnogim razlozima netrpeljivosti između Jugoslavije i Bugarske našlo se i ono o udomljavanju djece s Kozare.

15.09.2020. 21:00

Ni danas se ne zna gdje je zakopano tijelo prof. dr. Ljudevita Juraka koga su komunističke vlasti uhitile i strijeljale odmah po ulasku u Zagreb u svibnju 1945. godine. Komu i zašto je zapravo smetao poznati hrvatski patolog međunarodne reputacije dr.