12.03.2022., 15:15
Crveni luk
30 min
12.03.2022., 15:15

Ljekoviti sastojci crvenog luka vrlo su djelotvorni, on posebno štiti od infekcija, dezinficira područje usta, nosa i grla, jača sluznice u želucu, pomaže kod problema s bubrezima i mokraćnim mjehurom, smanjuje visoki krvni tlak i masnoće u krvi, djelotvoran je kod slabe cirkulacije, osobito hladnih nogu, poboljšava apetit, štiti krvne stijenke i vene od oboljenja, jača imunološki sustav, potiče proizvodnju hormona protiv stresa. Od crvenog luka za navedene probleme možete raditi razne obloge, čajeve, sok te ljekovite mješavine s drugim sastojcima, a kako ih pripremiti zna fra Juro Marčinković.

Repriza:
Fotogalerija
25.01.2025. 15:15

Ljekoviti sastojci korijena ginsenga snizuju razinu šećera u krvi, poboljšavaju kognitivne funkcije, djeluju na imunitet našeg organizma i cirkulaciju. Fra Juro Marčinković donosi kako od ginsenga napraviti čaj, čajne mješavine, tinkturu, ulje i kreme.

10.01.2025. 15:15

Kelj je vrlo zdrava povrtna biljka koja se može na razne načine koristiti u prehrani. Fra Juro Marčinković donosi kako napraviti različita variva od kelja, kako ga kombinirati sa zobenim pahuljicama, heljdom, za doručak s jajima te zdravi čips.

28.12.2024. 15:15

Batat je vrlo zdravo povrće koje sadrži mnogo beta-karotena, vitamina, minerala i vlakana. Koristan je za organizam, a često ga se naziva 'starterom' imuniteta. Fra Juro Marčinković savjetuje da što više konzumirate batat te donosi recepte kako ga pripremati.

14.12.2024. 15:15

Bamija je biljka čije konzumiranje stimulira probavni sustav, jača rad srca te smanjuje kolesterol u krvi, a posebno je korisna i djelotvorna kod dijabetičara jer regulira razinu šećera u krvi.

23.11.2024. 15:15

Pistacija je bogata zdravim mastima, proteinima, vlaknima, vitaminima, mineralima i antioksidansima. Fra Juro Marčinković objašnjava kako pistacije možete pržiti, sušiti, blanširati, soliti.

09.11.2024. 15:15

Chia sjemenke sadrže mnogo potrebnih vlakana koja se apsorbiraju u debelolm crijevu što dovodi do pravilnog rada probavnog sustava. One su prirodan i snažan antioksidans koji smanjuje krvni tlak, a djelotvorne su i u borbi protiv upalnih procesa u organizmu.