12.03.2022., 15:15
Crveni luk
30 min
12.03.2022., 15:15

Ljekoviti sastojci crvenog luka vrlo su djelotvorni, on posebno štiti od infekcija, dezinficira područje usta, nosa i grla, jača sluznice u želucu, pomaže kod problema s bubrezima i mokraćnim mjehurom, smanjuje visoki krvni tlak i masnoće u krvi, djelotvoran je kod slabe cirkulacije, osobito hladnih nogu, poboljšava apetit, štiti krvne stijenke i vene od oboljenja, jača imunološki sustav, potiče proizvodnju hormona protiv stresa. Od crvenog luka za navedene probleme možete raditi razne obloge, čajeve, sok te ljekovite mješavine s drugim sastojcima, a kako ih pripremiti zna fra Juro Marčinković.

Repriza:
Fotogalerija
28.12.2024. 15:15

Batat je vrlo zdravo povrće koje sadrži mnogo beta-karotena, vitamina, minerala i vlakana. Koristan je za organizam, a često ga se naziva 'starterom' imuniteta. Fra Juro Marčinković savjetuje da što više konzumirate batat te donosi recepte kako ga pripremati.

14.12.2024. 15:15

Bamija je biljka čije konzumiranje stimulira probavni sustav, jača rad srca te smanjuje kolesterol u krvi, a posebno je korisna i djelotvorna kod dijabetičara jer regulira razinu šećera u krvi.

23.11.2024. 15:15

Pistacija je bogata zdravim mastima, proteinima, vlaknima, vitaminima, mineralima i antioksidansima. Fra Juro Marčinković objašnjava kako pistacije možete pržiti, sušiti, blanširati, soliti.

09.11.2024. 15:15

Chia sjemenke sadrže mnogo potrebnih vlakana koja se apsorbiraju u debelolm crijevu što dovodi do pravilnog rada probavnog sustava. One su prirodan i snažan antioksidans koji smanjuje krvni tlak, a djelotvorne su i u borbi protiv upalnih procesa u organizmu.

26.10.2024. 15:15

Ljekovita biljka tušt bogata je antioksidansima i omega 3 masnim kiselinama. U narodnoj medicini koristi se protiv čireva, za zacjeljivanje rana, smanjenje tjelesne temperature i šećera u krvi.

12.10.2024. 15:15

Fra Juro Marčinković u ovoj emisiji govori koje su životne namirnice dobre i učinkovite za zdravlje i normalno funkcioniranje našeg srca, a koje su štetne i zašto ih treba ukloniti iz prehrane ili svesti na minimum.