Rafo odlazi u goste Katarini Matijević, majci sina Paola, članici Molitvene zajednice ''Srce Isusovo'' i kolegici s Laudato TV-a. Katarina govori o odrastanju bez Isusa Krista te kako se nakon smrti majke i supruga upustila u traženje smisla života, a onda je u Kući susreta Tabor upoznala živoga Boga. Svjedoči kako nakon toga trenutka duhovno raste uz Gospodina te odgaja svoga sina kao hrabra i snažna samohrana majka. U kulinarskom dijelu priprema lazanje i voćni tart.
LAZANJE (za 10 osoba)
Sastojci:
1300g mljevenog mesa (miješanog)
pelati (pakiranje)
200ml vrhnja za kuhanje
1 velika ili 2 manja crvena luka
pola glavice češnjaka
mali stručak peršina
tri mrkve
400g topljivog sira
maslinovo ulje
sol
papar
mješavina začina
paket tjestenine za lazanje (zelena ili obična)
Priprema: Na maslinovom ulju popržiti mrkvu, crveni luk, češnjak, dodati mljeveno meso, pelate, vrhnje za kuhanje, peršin i začiniti po želji. Dinstati neko vrijeme na laganoj vatri. Kada je smjesa gotova u pleh na dno staviti malo maslinovog ulje pa red tjestenine, red smjese, red sira i tako dok se ne potroši smjesa.
BEŠAMEL
1l mlijeka
100g maslaca
tri do četiri žlice brašna
malo izribanog muškatnog oraščića
Priprema: Na maslacu popržiti brašno uz miješanje. Dodati mlijeko i jako miješati da se ne naprave grudice. Kuhati dok se ne dobije gusta glatka smjesa. Začiniti muškatnim oraščićem i preliti preko lazanja. Lazanje staviti u pećnicu na 200 stupnjeva i peći otprilike 20 minuta.
TART S MALINAMA I BOROVNICAMA
TIJESTO
180g brašna
80g mslaca
1 jaje
60g šećera
1vanilin šećer
malo limunove korice
Priprema: sve sastojke pomiješati, zamijesti u kompaktnu smjesu pa rasporediti u kalup koji se prethodno naulji i pobrašni. Peći na 180 stupnjeva 10 minuta.
KREMA
500g mascarponea
40g šećera u prahu
1 grčki jogurt (150g)
10dkg tamne čokolade (na sitno izrezane)
20g malina
20g borovnica
Priprema: Pomiješati mascarpone, šećer u prahu, grčki jogurt pa staviti na ohlađeno tijesto i na kremu posložiti voće i čokoladu.