Kelj je vrlo zdrava povrtna biljka koja se može na razne načine koristiti u prehrani. Fra Juro Marčinković donosi kako napraviti različita variva od kelja, kako ga kombinirati sa zobenim pahuljicama, heljdom, za doručak s jajima te zdravi čips.
Kelj je vrlo zdrava povrtna biljka koja se može na razne načine koristiti u prehrani. Fra Juro Marčinković donosi kako napraviti različita variva od kelja, kako ga kombinirati sa zobenim pahuljicama, heljdom, za doručak s jajima te zdravi čips.
U novoj emisiji fra Juro Marčinković govori o brekinji, ljekovitom stablu naših šuma poznatom po svojim plodovima i kori koji se koriste za snižavanje šećera u krvi, regulaciju masnoća, čišćenje bubrega i mokraćnih puteva, te poboljšanje vida i općeg zdravlja.
Brokula je povrće koje sadrži niz ljekovitih sastojaka korisnih za ljudski organizam, a ima vrlo malo kalorija. Vrlo je korisna u borbi protiv nastanka raka, jača imunitet, prirodni je lijek protiv povišenog kolesterola te čuva zdravlje kostiju.
Nova tema emisije je cvjetača, povrtna biljka čiji ljekoviti sastojci jačaju imunološki sustav, štite vid, srce i krvožilni sustav, sprječavaju nastanak raka, a preporučuje se osobito za rodilje, trudnice i dojilje.
Tema emisije je paprika, povrće bogato vitaminima i mineralima koje doprinosi zdravlju, a možete ju koristiti u prehrani ili od nje raditi ljekovite pripravke.
Kronična opstruktivna plućna bolest je stanje koje obuhvaća trajnu upalu u dišnim putovima. Saznajte kako kod ove bolesti pomažu propolis, pripravak od češnjaka, jabučni ocat s kajenskim paprom i sokom limuna, čaj od divizme, čaj od đumbira, čaj od majčine dušice, kurkuma i ulje eukaliptusa.
Prirodno liječenje alergije na ambroziju nova je tema emisije. Kako se od peludi ambrozije zaštititi, ublažiti simptome i ojačati imunitet objašnjava fra Juro Marčinković.