Kelj je vrlo zdrava povrtna biljka koja se može na razne načine koristiti u prehrani. Fra Juro Marčinković donosi kako napraviti različita variva od kelja, kako ga kombinirati sa zobenim pahuljicama, heljdom, za doručak s jajima te zdravi čips.


Kelj je vrlo zdrava povrtna biljka koja se može na razne načine koristiti u prehrani. Fra Juro Marčinković donosi kako napraviti različita variva od kelja, kako ga kombinirati sa zobenim pahuljicama, heljdom, za doručak s jajima te zdravi čips.
Kronična opstruktivna plućna bolest je stanje koje obuhvaća trajnu upalu u dišnim putovima. Saznajte kako kod ove bolesti pomažu propolis, pripravak od češnjaka, jabučni ocat s kajenskim paprom i sokom limuna, čaj od divizme, čaj od đumbira, čaj od majčine dušice, kurkuma i ulje eukaliptusa.
Prirodno liječenje alergije na ambroziju nova je tema emisije. Kako se od peludi ambrozije zaštititi, ublažiti simptome i ojačati imunitet objašnjava fra Juro Marčinković.
Ambrozija je biljka koja stvara alergiju i smatra se korovom, ali istovremeno može biti ljekovita.
Rak pluća je zloćudna bolest od koje umire velik broj ljudi u Hrvatskoj i svijetu. Veoma je važno otkriti ga u ranoj fazi i otići što prije liječniku kada se prepoznaju mogući simptomi.
Zujanje u ušima i glavi koje se naziva tinitus nova je tema emisije. Tinitus mogu uzrokovati razni čimbenici koje je potrebno ukloniti, a kako to učiniti na prirodan način, objašnjava fra Juro Marčinković.
Heljda je žitarica koja sadrži bjelančevine, vitamine, minerale, vlakna, fosfor, magnezij, cink, željezo vitamine B1 i B2, a ne sadrži gluten.