Zanima vas kako idealno napraviti povrće na roštilju? Želite znati male tajne uz pomoć kojih ćete postati majstor/majstorica roštilja? U prvom od četiri izdanja o roštilju fra Juro Marčinković otkriva kako napraviti zdrav i ukusan roštilj s povrćem.


Zanima vas kako idealno napraviti povrće na roštilju? Želite znati male tajne uz pomoć kojih ćete postati majstor/majstorica roštilja? U prvom od četiri izdanja o roštilju fra Juro Marčinković otkriva kako napraviti zdrav i ukusan roštilj s povrćem.
Heljda je žitarica koja sadrži bjelančevine, vitamine, minerale, vlakna, fosfor, magnezij, cink, željezo vitamine B1 i B2, a ne sadrži gluten.
Vrba je drvo čiji ljekoviti sastojci djeluju kao prirodni aspirin. Korisni za naše zdravlje jesu listovi i kora. Fra Juro Marčinković pokazuje kako od vrbe napraviti čaj, čajnu mješavinu, kupku, obloge, uvarke, tinkturu te kako koristiti sok iz njezinih listova.
Sjeme kikirikija sadrži brojne vitamine, a osim što je poznat kao grickalica, on se u prehrani može koristiti na razne načine.
Badem je vrlo zdravi orašasti plod koji se u prehrani može koristiti na razne načine. Fra Juro Marčinković objašnjava kako oljuštiti bademe, napraviti od njih mlijeko, ušećeriti ih, napraviti s bademima voćnu salatu, napitak s datuljama, namaz i maslac.
Zeleni čaj ima dugu i bogatu povijest jer se zbog svoje ljekovitosti koristi tisućama godina.
Ljekoviti sastojci korijena ginsenga snizuju razinu šećera u krvi, poboljšavaju kognitivne funkcije, djeluju na imunitet našeg organizma i cirkulaciju. Fra Juro Marčinković donosi kako od ginsenga napraviti čaj, čajne mješavine, tinkturu, ulje i kreme.