Saznajte kako kopriva pomaže kod reume, gihta, niskog željeza, uklanjanja crijevnih problema, poboljšanja cirkulacije, opadanja kose, peruti.
Saznajte kako kopriva pomaže kod reume, gihta, niskog željeza, uklanjanja crijevnih problema, poboljšanja cirkulacije, opadanja kose, peruti.
Sjeme kikirikija sadrži brojne vitamine, a osim što je poznat kao grickalica, on se u prehrani može koristiti na razne načine.
Badem je vrlo zdravi orašasti plod koji se u prehrani može koristiti na razne načine. Fra Juro Marčinković objašnjava kako oljuštiti bademe, napraviti od njih mlijeko, ušećeriti ih, napraviti s bademima voćnu salatu, napitak s datuljama, namaz i maslac.
Zeleni čaj ima dugu i bogatu povijest jer se zbog svoje ljekovitosti koristi tisućama godina.
Ljekoviti sastojci korijena ginsenga snizuju razinu šećera u krvi, poboljšavaju kognitivne funkcije, djeluju na imunitet našeg organizma i cirkulaciju. Fra Juro Marčinković donosi kako od ginsenga napraviti čaj, čajne mješavine, tinkturu, ulje i kreme.
Kelj je vrlo zdrava povrtna biljka koja se može na razne načine koristiti u prehrani. Fra Juro Marčinković donosi kako napraviti različita variva od kelja, kako ga kombinirati sa zobenim pahuljicama, heljdom, za doručak s jajima te zdravi čips.
Batat je vrlo zdravo povrće koje sadrži mnogo beta-karotena, vitamina, minerala i vlakana. Koristan je za organizam, a često ga se naziva 'starterom' imuniteta. Fra Juro Marčinković savjetuje da što više konzumirate batat te donosi recepte kako ga pripremati.