Kruška se koristi kao lijek, hrana i poslastica. Ima mnoge zdravstvene dobrobiti, a neke od njih su: poboljšanje probave i očuvanje zdravlja srca, reguliranje razine tekućine u tijelu i smanjenje krvnog tlaka te poboljšanje kognitivnih sposobnosti. Kruška također potiče zacjeljivanje rana i popravak tkiva. Osim toga, kruška pomaže u obrani od neželjenih posljedica poroda, pridonosi jačanju imuniteta, ublažava upalu, poboljšava cirkulaciju, štiti od osteoporoze i pomaže u očuvanju zdravlja kože, očiju i kose.
![zlatni-savjeti-kruska](/sites/default/files/styles/main_slideshow_image_1900x720/public/e5c051c0-9f64-11ea-a850-12ab593c0590.jpg?itok=0Kchh3ml)
![zlatni-savjeti-kruska](/sites/default/files/styles/emisija_content_slika_550x310_/public/e5c051c0-9f64-11ea-a850-12ab593c0590.jpg?itok=ggu-ysFu)