Kruška se koristi kao lijek, hrana i poslastica. Ima mnoge zdravstvene dobrobiti, a neke od njih su: poboljšanje probave i očuvanje zdravlja srca, reguliranje razine tekućine u tijelu i smanjenje krvnog tlaka te poboljšanje kognitivnih sposobnosti. Kruška također potiče zacjeljivanje rana i popravak tkiva. Osim toga, kruška pomaže u obrani od neželjenih posljedica poroda, pridonosi jačanju imuniteta, ublažava upalu, poboljšava cirkulaciju, štiti od osteoporoze i pomaže u očuvanju zdravlja kože, očiju i kose.
30 min
30.10.2018., 16:40
Repriza:
09.11.2024. 15:15
Chia sjemenke sadrže mnogo potrebnih vlakana koja se apsorbiraju u debelolm crijevu što dovodi do pravilnog rada probavnog sustava. One su prirodan i snažan antioksidans koji smanjuje krvni tlak, a djelotvorne su i u borbi protiv upalnih procesa u organizmu.
26.10.2024. 15:15
Ljekovita biljka tušt bogata je antioksidansima i omega 3 masnim kiselinama. U narodnoj medicini koristi se protiv čireva, za zacjeljivanje rana, smanjenje tjelesne temperature i šećera u krvi.
12.10.2024. 15:15
Fra Juro Marčinković u ovoj emisiji govori koje su životne namirnice dobre i učinkovite za zdravlje i normalno funkcioniranje našeg srca, a koje su štetne i zašto ih treba ukloniti iz prehrane ili svesti na minimum.
14.09.2024. 15:15
Sindrom slomljenog srca je stanje koje je najčešće uzrokovano emocionalnim i psihološkim stresom koji su nastali kao posljedica iznenadnih događanja.