Povrtnicu ili crnu rotkvu konzumiramo u prehrani kao povrće, a ona se zbog svojih blagodati koristi i za ljekovite svrhe. Povrtnicom liječimo niz različitih bolesti: bolesti dišnih organa, naročito suh i grčevit kašalj, promuklost, giht, reumu, išijas, upalu probavnih organa, bolesti jetre, upaljenu žučnu vrećicu. Ona potiče lučenje sluzi i mokraće te sprečava stvaranje kamenaca i pijeska u žučnom mjehuru.
30 min
12.02.2019., 16:58
Repriza:
09.11.2024. 15:15
Chia sjemenke sadrže mnogo potrebnih vlakana koja se apsorbiraju u debelolm crijevu što dovodi do pravilnog rada probavnog sustava. One su prirodan i snažan antioksidans koji smanjuje krvni tlak, a djelotvorne su i u borbi protiv upalnih procesa u organizmu.
26.10.2024. 15:15
Ljekovita biljka tušt bogata je antioksidansima i omega 3 masnim kiselinama. U narodnoj medicini koristi se protiv čireva, za zacjeljivanje rana, smanjenje tjelesne temperature i šećera u krvi.
12.10.2024. 15:15
Fra Juro Marčinković u ovoj emisiji govori koje su životne namirnice dobre i učinkovite za zdravlje i normalno funkcioniranje našeg srca, a koje su štetne i zašto ih treba ukloniti iz prehrane ili svesti na minimum.
14.09.2024. 15:15
Sindrom slomljenog srca je stanje koje je najčešće uzrokovano emocionalnim i psihološkim stresom koji su nastali kao posljedica iznenadnih događanja.