Glazba

Nebeske iskrice - Molitva za obitelj
djeca

Pjesma ''Molitva za obitelj'' je nastala dobrom suradnjom roditelja, djece i voditeljica župnog zbora Nebeske iskrice. Tekst je napisala Ljilja Ivkić, glazbu Ivana Marčelja, a aranžman Aleksandar Valenčić. Solisti su članovi obitelji Sušanj: Katarina i Vlado Sušanj (supružnici) Klara i Franjo Sušanj (njihova djeca). Spot pripremio: fr. Ivan Dominik Iličić, OP. O zboru: Dječji župni zbor Nebeske iskrice je osnovan u siječnju 2016. god. a prvi puta se predstavio svojim župljanima, u Župi sv. Mateja apostola na Viškovu, prve nedjelje u veljači kada se slavi Dan života. Ove godine na Dan života zbor je proslavio svoj treći rođendan. Zbor je nastao na inicijativu župnika mons. Ivana Nikolića koji podupire i podržava sav rad, trud, gostovanja i djelovanje zbora. Zbor Nebeske iskrice svake nedjelje u svojoj župi animira dječju Misu te gostuje u drugim župama Riječke nadbiskupije i šire. Svake godine sudjeluje na Festivalu duhovne glazbe u Vodnjanu, Vidfestu i mnogim drugim festivalima. Prošle godine zbor je posjetio najveću Hrvatsku katoličku misiju u Beču. Zbor okuplja djecu od predškolske dobi (3) do srednjoškolske dobi. Za sada broji oko 50 članova. Voditeljice zbora su profesorice glazbene kulture Ivana Marčelja i Ljilja Ivkić koje su ujedno i autori mnogih autorskih pjesama, te dobitnice mnogih priznanja i diploma za najbolju glazbu ili tekst.  

Repriza:
djeca
17.08.2023. 16:00

Koncert "O, mila Majko nebeska" Studentskog kulturno-umjetničkog društva ''Ivan Goran Kovačić''. Poslušajte vokalne napjeve marijanskih pjesama iz cijele Hrvatske.

06.01.2022. 15:10

Božićni koncert ''Oj djetešce moje drago'' izvodi Komorni zbor ''Ivan Filipović''. Koncert je održan u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu, a zborom ravna dirigent Goran Jerković.

08.01.2021. 20:00

Laudato TV priključuje se pomaganju potresom stradalih područja Sisačke biskupije.

27.12.2020. 19:00
27.12.2020. 19:00