''Progledaj srcem'' u dvije zagrebačke Arene nevjerojatno je Božje djelo

''Progledaj srcem'' u dvije zagrebačke Arene nevjerojatno je Božje djelo

Marina Matošević iz sastava ''Božja slava'' prisjeća se prvog koncerta i prvih deset godina ovog duhovno-glazbenog spektakla.

Autor
Laudato/V.C.V./G.O.
Fotograf
Laudato TV/Andrej Bunić
Objavljeno:
 
14.03.2024 14:47

 

Deset godina je prošlo od prvog nastupa Božja slava banda na koncertu za pokretanje prve katoličke televizije 2014. u Hypo centru u Zagrebu.

''Tada nismo još uopće bili svjesni što će to biti i kako će izgledati Laudato TV, niti da ćemo deset godina poslije još imati Progledaj srcem. I to s takvim odazivom da Božja riječ, molitva i slavljenje Boga mogu napuniti dvije zagrebačke Arene! To je nevjerojatno Božje djelo koje, kao i uvijek, nadmašuje naša očekivanja. Takav je Bog!'' govori Marina Matošević iz slavljeničkog sastava ''Božja slava'' u kojemu djeluje zajedno sa svojim suprugom Krešom i članovima njihove molitvene zajednice ''Dobri Pastir''.

Ovaj je sastav dosad više puta sudjelovao u projektu "Progledaj srcem", ne samo na pozornici nego i kao dio tisuća sudionika koji su tijekom deset godina posjetili ove koncerte, molitveni dan ili duhovnu obnovu.

''Uvijek je predivno gledati Božja silna djela, a još ljepše u njima, služeći, sudjelovati. Tako da je to velika čast i povjerenje koje nam je dano, najprije od Boga, a onda i organizatora projekta. Zahvalni smo na još jednoj prilici za služenje Bogu i hrvatskom narodu'', ističe Marina koja je o plodovima ''Progledaj srcem'' čula i iz prve ruke.

''Znam da su se neke osobe javile vlč. Draženu Radigoviću nakon prošlogodišnje molitve u Areni sa svjedočanstvom o fizičkom ozdravljenju i doživljenim milostima za vrijeme molitve. Čula sam i za mnoge primjere osoba koje nisu bile u vjeri i došle su iz čiste znatiželje ili na nagovor prijatelja, te bile najprije iznenađene snagom duhovne glazbe i zajedništvom vjernika u molitvi i slavljenju. Onda i, potaknute time, krenule u crkvu i putem vjere.''

''Progledaj srcem'' već tradicionalno u publiku dovodi i mlade i stare, što potvrđuje kako nije važna dob kad je Božja milost u pitanju.

''Bog jednakom snagom dotiče i mlade i stare. Ima jedna posebna duhovna snaga koju mi svi osjećamo kad u velikom zajedništvu slavimo Boga i molimo. To je ono što iznova potiče mnoge da se okupe u ovako veliku 'zajednicu'.''

Sastav ''Božja slava'' jedan je od prvih glazbenih sastava koji je počeo izvoditi suvremenu duhovnu glazbu i izvan crkvenih objekata, u klubovima i na okupljanjima, te otvorio put duhovnoj sceni koja sve više ima ravnopravan status u glazbenoj industriji i sve više ostavlja traga na društvo u Hrvatskoj uopće.

''To je ono što pokušavamo naviještati, svjedočiti i živjeti već gotovo trideset godina. I gledamo kako se to ostvaruje, osobito kod mladih. Glazba je jedan poseban dar Božji otkako je čovjek stvoren i jedan je od najboljih načina za prenošenje određene poruke do ljudskog srca'', naglašava Marina.

Od osam dosad održanih događaja "Progledaj srcem", najviše dojma na veliki broj ljudi ostavio je onaj na maksimirskom stadionu, usred metropole s više od 50 000 ljudi. Toga 4. lipnja 2022. slavljenje i molitva odjekivali su gradom, a tisuće Bogu podignutih ruku i glasova ostalo je nezaboravno. U posljednjem desetljeću ''Progledaj srcem'' rastao je i duhovno sazrijevao, a rasli su i sudionici ovoga projekta.

''Vjerujem - jer želim i za to uvijek molim , da sam još više i bolje Boga upoznala, Njemu se približila i na raspolaganje stavila. Vidim sve više plodove Božjeg djela na meni i u mom životu, duhovnog rasta i sazrijevanja. Često otkrivanja vlastitih slabosti, sljepoće i onda borbe da se uz Božju pomoć to promijeni. Vidim kako raste i moja ljubav prema drugima i drugačijima. I zajedništvo s mnogima koji, kao i ja, služe i trude se donijeti duhovno buđenje našem narodu'', zaključuje Marina koja očekuje mnogo i od slavljeničkog ''Progledaj srcem'' koji se 24. i 25. svibnja 2024. održava u Areni Zagreb.

''Vjerujem kako Bog ne želi da tražimo mrvice, nego puninu bogatstva koje ima za nas u nebu jer mi smo Njegovi baštinici. Sve ono što je Isus obećao da će biti onima koji vjeruju: kiša milosti Duha Svetoga, čudesa i znamenja te neizmjerni blagoslov za čitavu našu zemlju.''

PS

 

PS 2

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Progledaj srcem

Još iz rubrike: