"Deset je godina otkad sam i ja progledao srcem"

"Deset je godina otkad sam i ja progledao srcem"

Stijepo Gleđ Markos pridružuje se izvođačima na dvodnevnoj duhovnoj obnovi u Areni. 

Autor
V.C.V./Laudato/G.O.
Fotograf
Laudato/markos.com
Objavljeno:
 
19.03.2024 16:54

 

Slavljeničkom Progledaj srcem koji se održava dva dana u svibnju 2024. pridružuje se i poznati hrvatski tenor i izvođač duhovne glazbe Stijepo Gleđ Markos. Upravo se 2014. godine, kada je započeo ovaj projekt, dogodila prekretnica i u njegovu životu.

''U toj godini odlučio sam ići potpuno za Isusom i otvorio sam vrata svoga srca. Mogu reći da sam te godine i sam progledao srcem. Tada sam se upoznao i s ovim velikim projektom kroz koji je Isus zahvatio toliko novih duša. Za mene je bilo posebno značajno doživjeti kako nas Isus sve povezuje i zahvaća svojom ljubavlju i putem glazbe, a na poseban način kroz projekt 'Progledaj srcem' koji traje i raste već čitavo desetljeće'', govori Stijepo. Iako ove godine prvi put sudjeluje kao izvođač, uz "Progledaj srcem" od ranije ga vežu lijepi i snažni osjećaji.

''Kao izvođač duhovne glazbe osjećam istinsku radost zajedništva sudjelovanjem na koncertu. Služiti kroz glazbeno poslanje i biti zajedno sa svojom braćom i sestrama u Kristu na tako velikom događaju, pravi je Božji dar i milost koja mi daje snagu i motiv da Boga nastavim slaviti svakim otkucajem srca'', iskren je ovaj međunarodno renomirani pjevač i glumac koji je svoj prvi album kršćanske duhovne glazbe Moja Hridino objavio pred Uskrs 2021. godine.

''Po plodovima se može raspoznati da Bog djeluje kroz suvremenu duhovnu glazbu i da ona ima snažan evangelizacijski utjecaj, posebno na mlade. Poznato je da glazba sama po sebi ima snažno djelovanje na čovjeka, a posebno kada je u središtu glazbe Božja riječ'', pojašnjava Markos val duhovne glazbe, autora i izvođača, koji se pojavio posljednje desetljeće u Hrvatskoj. Slavljenje Gospodina izlijeva more milosti na mnoge duše i posjetitelji ovog posebnog događaja odlaze u svoje domove, obitelji i sredine drukčiji. Svjedoče – i bolji.

''Doživio sam brojna svjedočanstva o radosti srca, snazi zajedništva i ohrabrenju u novim životnim borbama, što je jednako važna promjena koja se događa u srcima posjetitelja na 'Progledaj srcem'. Svaki je čovjek u dubini srca žedan i željan istine i mira koja se može pronaći samo u Isusu. Ovaj projekt stavlja Isusa u prvi plan, kao odraz naše stvarne potrebe, zato privlači obitelji i spaja različite generacije jer daje iskusiti zajedništvo i nadu. Ovakvim projektima potiče se ujedno i osoban susret sa živim Bogom koji čitave obitelji privlači sakramentalnom životu i ljubavi prema svojim bližnjima'', objašnjava Gleđ Markos koji ima veliko iskustvo nastupa na pozornicama na kojima je surađivao sa Zagrebačkom filharmonijom i solistima, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, ali i britanskim Brodsky Quartetom.

''Nama ponekad nešto može djelovati produkcijski ili vizualno bolje, a to opet nije pravo mjerilo jer promjena koja se dogodi u srcima ljudi ne očituje se na takav izvanjski način, tako da mogu reći da mi je svake godine uvijek iznova najljepši upravo aktualni koncert 'Progledaj srcem'.''

U posljednjih deset godina kako je rastao ovaj projekt, u javnosti proglašen duhovno-glazbenim spektaklom, rasla je i produkcija, a sudionici, izvođači i posjetitelji svjedoče kako su rasli i duhovno.   

''Tijekom posljednjih deset godina Gospodin me je pripremao za poslanje u kojem sam se tražio i pronašao samog sebe u Njemu. Predao sam Isusu svoj život i talente koje mi je sam dao. Ljubav koju mi je dopustio osjetiti postupno je sazrijevala u mom srcu i povela me na pravi put gdje danas mogu u radosti zajedništva glazbom odati slavu i čast našem Gospodinu'', otvoreno govori ovaj pjevač iz Dubrovnika koji će svojim hvaljenim glasom obogatiti slavljenje koje je 24. i 25. 5. na rasporedu u 20 sati. Oba dana program započinje u 18 sati.

''Ove godine na poseban način možemo očekivati brojna srca koja će progledati i ugledati Božju ljubav. Zasigurno će ovo biti jedinstven susret u kojem će se očitovati snaga Kristova zajedništva, stoga me posebno raduje što ću biti dio ovogodišnjeg slavljeničkog koncerta 'Progledaj srcem''', izjavio je Stijepo Gleđ Markos.

Dvorana Arena Zagreb u subotu 25. 5. rasprodana je tri mjeseca unaprijed i otvoren je dodatni datum, dan ranije, u petak 24. 5. 2024.. Ulaznice se mogu nabaviti u sustavu Eventim i galerijama Laudato, a prodaja se nastavlja i dalje velikom brzinom.

S.G. Markos

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Progledaj srcem

Još iz rubrike: