JOŠ 25 DANA DO KONCERTA ''PROGLEDAJ SRCEM''

JOŠ 25 DANA DO KONCERTA ''PROGLEDAJ SRCEM''

U organizaciji megaspektakla za 50 000 posjetitelja sudjeluje petsto ljudi.

Autor
Laudato/V.C.V.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
10.05.2022 17:23

 

Šesti koncert ''Progledaj srcem'' prvi put održava se na otvorenome. Na Stadionu ''Maksimir'' okupit će se više od 50 000 posjetitelja, koliko ih može kupiti ulaznice za najveći duhovno-glazbeni događaj u ovom dijelu Europe. Na danas održanoj press konferenciji u Maksimiru, na nogometnoj klupi o detaljima produkcije govorila je ekipa ''Progledaj srcem''. Direktorica i izvršna producentica Ksenija Abramović naglasila je kako ovako velikog koncerta na maksimirskom stadionu nije bilo deset godina.

''Gotovo petnaest godina je prošlo od ovakvog tipa megakoncerta u domaćoj produkciji. Nakon posljednjih nekoliko teških godina, koliko smo bili zatvoreni, otvaramo se. 'Progledaj srcem' otvara vrata ne samo koncertnoj sceni nego mnogo više: susretu ljudi, čovjeka uz čovjeka, otvara vrata bliskosti i dodira, zajedništvu i ujedinjenosti u dobru'' – izjavila je Abramović.

U glavnom programu nastupit će 17 izvođača koji su posljednjih godina doprinijeli razvoju suvremene duhovne glazbe u Hrvatskoj: Alan Hržica, Amorose, Božja pobjeda, Božja Slava band, Emanuel, fra Ivan Matić, fra Marin Karačić, klapa ''Sveti Juraj'' HRM-a, Rafael Dropulić Rafo, sestre Halužan, sestre Husar, sestre Palić, Toni Cetinski, Vanessa Mioč i zbor Mihovil. Duhovnu misao dat će p. Boris Jozić, a voditelj je Marin Periš. Organizatori najavljuju i gosta iznenađenja.

''Pozornica će biti na istoku okrenuta prema svim tribinama i travnjaku, tako da svi mogu dobro vidjeti i biti bliski s programom na glavnoj pozornici. Produkcija koncerta bit će na najvišoj razini s light dizajnom i videoprodukcijom koja će se projicirati na dva velika videozida s obje strane pozornice i trećim u njezinu središtu. Tijekom svih izvedbi ispisivat će se riječi pjesama kako bi stadion u glas pjevao pjesme Bogu’’ – najavio je kreativni producent koncerta Luka Kotlar.

Uz bogatu audio i videoprodukciju u kojoj sudjeluje i orkestar s 24 instrumentalista pod ravnanjem Gorana Kovačića, posebnost ovoga ''Progledaj srcem'' je i pretprogram. Stadion se za posjetitelje koji dolaze iz drugih dijelova Hrvatske, ali i velik broj iz inozemstva, otvara već od 14 sati, a u 15 sati počinje duhovno-molitveni pretprogram.

''Ovo je projekt za Dobro, ovo je događaj čiji su rezultati i plodovi neizrecivi. Ovo je projekt udruge kojoj je Ime Dobrote i obiteljske televizije koja poziva obitelji da dođu. Neka povedu svoju djecu, svoje starije. Preporučujemo obiteljima s malom djecom da biraju travnjak zbog mogućnosti kretanja i ulasku s dječjim kolicima u prstenu travnjaka s tvrdom podlogom. Ono što možemo organizacijski najaviti jest spektakl, a duhovna je dimenzija nemjerljiva'' – izjavila je Ksenija Abramović.

Ulaznice za djecu mlađu od 7 godina koja sjede u krilu i osobe s invaliditetom besplatne su, ali treba ih zatražiti na podrska@ulaznice.hr. Sve ulaznice mogu se nabaviti u istom sustavu Ulaznice.hr.

''Mislim da je većina izvođača koji su sada u duhovnoj glazbi rasla s 'Progledaj srcem', naravno da je svaki razvijao svoj glazbeni stil, ali svi smo nekako u zajedništvu bili uz 'Progledaj srcem'. Ovaj koncert je nešto što Hrvatska zaista zaslužuje i mi, sestre Palić, i svi izvođači potrudit ćemo se da to bude na nivou kakav zaslužuje'' – zaključila je Kornelija Palić Papafava.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Progledaj srcem

Još iz rubrike: