Američki glumac dolazi na Veliki molitveni dan ''Progledaj srcem: Neka vatra siđe!''

Američki glumac dolazi na Veliki molitveni dan ''Progledaj srcem: Neka vatra siđe!''

Jim Caviezel najpoznatiji je po ulozi Isusa Krista u filmu ''Pasija'' Mela Gibsona, čiji je nastavak ''Pasija: Uskrsnuće'' najavljen za 2024. godinu, a publika diljem svijeta s nestrpljenjem ga iščekuje. Caviezel je, uz glumačku karijeru, osobito poznat vjernicima po nagovorima koje održava i javnom svjedočenju svoje katoličke vjere.

Autor
Laudato/V.C.V./F.P.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
31.01.2023 13:12

 

Rodio se kao James Patrick Caviezel 1968. godine u američkoj saveznoj državi Washington u obitelji s petero djece. Majka mu je irska katolkinja, a otac ima slovačke korijene. Od rane dobi odgajan je kršćanski i primio je vjeru u obitelji. Pohađao je katoličku školu, a zbog bavljenja košarkom često je mijenjao škole na američkom zapadu. Kao mladić želio je biti marinac, ali ozljeda je zaustavila i njegov košarkaški put. Na odabir glume utjecalo je poznavanje kazališta izbliza, s obzirom na to da mu je majka Margaret bila glumica. Kao i brojni glumci koji traže uloge u Hollywoodu, obavljao je isprva razne poslove i pohađao audicije. Glumio je sporedne uloge u više filmova, a glavnu ulogu ostvario je u filmu ''Grof Monte Cristo''. Često naglašava kako je imao ''inicijale JC, 33 godine i primio poziv Mela Gibsona, a ostalo je povijest''.

Ulaznice se mogu nabaviti u sustavu Eventim i galerijama Laudato.

 

jim caviezel

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Progledaj srcem

Još iz rubrike: