Svjetski dan osoba s Downovim sindromom obilježen na Zrinjevcu

Svjetski dan osoba s Downovim sindromom obilježen na Zrinjevcu

‘Suncem obasjani’ naziv je humanitarnog koncerta koji je za cilj imao prikupljanje sredstava za Centar za neurorazvojnu integraciju refleksa.
 

Autor
Laudato
Fotograf
SSMH
Objavljeno:
 
25.03.2024 19:00

 

Već treću godinu zaredom Svjetski savez mladih Hrvatska, u suradnji s Centrom za neurorazvojnu integraciju refleksa, proslavio je Svjetski dan osoba s Downovim sindromom. Ove godine odlučili su se uključiti i širu javnost te su organizirali dobrotvorni koncert ‘Suncem povezani’ koji je održan u večernjem terminu od 19:00 do 21:00, u nedjelju 24. ožujka 2024. godine na zagrebačkom Zrinjevcu. 

Besplatni koncert sa sjajnim imenima naše estrade privukao je više od tisuću ljudi. Unatoč hladnoći, publika je cijelo vrijeme pjevala i plesala uz poznate hitove. Mladi plesači s Downovim sindromom bili su veseli, plesali su i animirali publiku na pozornici. Vidjelo se da su njihova spontanost i veselje ostavili veliki dojam na sve prisutne, posebno u završnom dijelu, kada su plesali zajedno s Indirom uz pjesmu ‘Svijet voli pobjednike’. 

Tijekom koncerta volonteri Svjetskog saveza mladih Hrvatska održali su dobrotvornu tombolu tijekom koje su prikupili sredstva za rad Centra kako bi im olakšali buduće projekte u radu s djecom i mladima s Downovim sindromom. 

“Zahvalni smo što su brojni sponzori prepoznali važnost ovog dana i dali svoj doprinos i time uljepšali dan svim dobitnicima tombole. Ovo je bio prvi koncert ‘Suncem povezani’, ali cilj nam je nastaviti tradiciju i sljedeće godine, kada ćemo ponovno organizirati ovakvo inkluzivno događanje, nadamo se s još većim uspjehom i s još više publike”, istaknuli su iz organizacije.

“Za mene sudjelovanje na obilježavanju Dana osoba s Downovim sindromom znači ispunjenost! Gledajući njih, čini mi se da žive punim plućima! Neopterećeno uživaju u plesanju, pjevanju i igranju te tako i druge ljude potaknu na radost! Iskreni su, topli u komunikaciji te nam pokazuju kvalitete koje bi svatko od nas trebao primijeniti u pogledu na život”, posvjedočila je Sabina Srbljinović, dr. med., jedna od suorganizatora.

Uz pohvalu svim sudionicima u organizaciji ovog plemenitog događaja, nadamo se kako će i u budućnosti rasti svijest sveopće javnosti o važnosti prepoznavanja potreba osoba s Downovim sindromom i njihovu doprinosu društvu u kojem živimo.
 

*Glavni cilj otvaranja naše rubrike “Vrijediš više” jest pokazati svakoj osobi s invaliditetom (tjelesnim ili psihičkim) da je vrijedna, nezamjenjiva i potrebna društvu u kojem živi. Uz to, svaka osoba posjeduje intrinzično dostojanstvo ljudske osobe i moraju joj biti osigurana sva osnovna ljudska prava. Nastojimo donositi svjetlost u tmurnu svakodnevnicu i boriti se protiv svakog oblika stereotipa i predrasuda, kao i protiv nasilja koje bi bilo usmjereno prema osobama s invaliditetom. Projekt je sufinancirala Agencija za elektroničke medije, iz Fonda za pluralizam.

ssmh

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike:

Još iz rubrike: Vrijediš više