10.04.2021., 15:20
Strah i tjeskoba
30 min
10.04.2021., 15:20

Strah je povezan s osjećajem nesigurnosti u određenim životnim situacijama, u krugu više osoba, prilikom napuštanja svog doma, u tamnim prostorima, u garažama, pri vožnji dizalom, na visinama. Jednako tako postoji i strah od vlastite budućnosti, bolesti ili smrti, otkaza na poslu i slično. Tjeskoba je stanje koje se očituje osjećajem prestrašenosti, straha, sve do stanja panike uz tjelesnu napetost i unutarnji nemir. Mnogo je uzročnika straha i tjeskobe, a izrazito je važno otkriti njihov uzrok i onda prema tome djelovati. Ova psihička stanja morate shvatiti ozbiljno te ih pokušati ublažiti ili u potpunosti ukloniti, a u tome vam mogu pomoći fra Jurini pripravci koje donosi u ovoj emisiji.

Repriza:
08.02.2025. 15:15

Zeleni čaj ima dugu i bogatu povijest jer se zbog svoje ljekovitosti koristi tisućama godina.

25.01.2025. 15:15

Ljekoviti sastojci korijena ginsenga snizuju razinu šećera u krvi, poboljšavaju kognitivne funkcije, djeluju na imunitet našeg organizma i cirkulaciju. Fra Juro Marčinković donosi kako od ginsenga napraviti čaj, čajne mješavine, tinkturu, ulje i kreme.

10.01.2025. 15:15

Kelj je vrlo zdrava povrtna biljka koja se može na razne načine koristiti u prehrani. Fra Juro Marčinković donosi kako napraviti različita variva od kelja, kako ga kombinirati sa zobenim pahuljicama, heljdom, za doručak s jajima te zdravi čips.

28.12.2024. 15:15

Batat je vrlo zdravo povrće koje sadrži mnogo beta-karotena, vitamina, minerala i vlakana. Koristan je za organizam, a često ga se naziva 'starterom' imuniteta. Fra Juro Marčinković savjetuje da što više konzumirate batat te donosi recepte kako ga pripremati.

14.12.2024. 15:15

Bamija je biljka čije konzumiranje stimulira probavni sustav, jača rad srca te smanjuje kolesterol u krvi, a posebno je korisna i djelotvorna kod dijabetičara jer regulira razinu šećera u krvi.

23.11.2024. 15:15

Pistacija je bogata zdravim mastima, proteinima, vlaknima, vitaminima, mineralima i antioksidansima. Fra Juro Marčinković objašnjava kako pistacije možete pržiti, sušiti, blanširati, soliti.