Ovaj ukusni slani kolač sa sirom možete obogatiti orasima ili blanširanim sjeckanim špinatom.


Ovaj ukusni slani kolač sa sirom možete obogatiti orasima ili blanširanim sjeckanim špinatom.
Na zimske mjesece podsjećaju nas 'jabuke u šlafruku'. U emisiji radimo palačinke s jabukama koje će nas podsjetiti na to jelo, uz, naravno, manje masnoće. Mogu se pripraviti za doručak, večeru ili kao desert.
Pita od puretine i mladog luka ukusno je jelo koje možete lako pripremiti kod kuće.
Kao ukusni ručak, predjelo ili lagana večera, šampinjoni su uvijek dobar izbor. Kako ih pripremiti zapečene i u skladu s preporukama svete Hildegarde, pokazat će Karmela Vukov-Colić.
Juha je predvodnica i dobar temelj svakog ručka, a to će pokazati i ova emisija. U Hildegardinoj kuhinji priprema se jedna od najdražih namirnica ove svetice, koromač ili komorač, kako ga nazivaju u pojedinim krajevima Hrvatske.
Tradicionalni recept s juga Italije našao je svoje mjesto i u ovoj kuhinji. Emisija pojašnjava kako zamijesiti pirove rezance te kako ih sljubiti s limunom. Ovaj recept donosi pravo proljeće, ali na tanjuru.
U emisiji pogledajte kako se pravi ukusan i lagan kuglof od limuna i pirovog brašna.