24.01.2021., 16:00
Soparnik
5 min
24.01.2021., 16:00

Soparnik je jelo siromašno namirnicama, ali bogato tradicijom i ukusom. Prava je poljička delikatesa onaj ispečen u kominu, ali u nedostatku otvorenog ognjišta, možete ga pripremiti i kod kuće. U Kuhinji svete Hildegarde pripremamo naše viđenje ove iznimne pogače iz Poljica.

Repriza: pon 11:45, uto 16:50, čet 08:35, ned 01:50
17.12.2023. 12:15

Na zimske mjesece podsjećaju nas 'jabuke u šlafruku'. U emisiji radimo palačinke s jabukama koje će nas podsjetiti na to jelo, uz, naravno, manje masnoće. Mogu se pripraviti za doručak, večeru ili kao desert.

10.12.2023. 12:15

Pita od puretine i mladog luka ukusno je jelo koje možete lako pripremiti kod kuće.

21.05.2023. 12:15

Kao ukusni ručak, predjelo ili lagana večera, šampinjoni su uvijek dobar izbor. Kako ih pripremiti zapečene i u skladu s preporukama svete Hildegarde, pokazat će Karmela Vukov-Colić.

07.05.2023. 12:15

Juha je predvodnica i dobar temelj svakog ručka, a to će pokazati i ova emisija. U Hildegardinoj kuhinji priprema se jedna od najdražih namirnica ove svetice, koromač ili komorač, kako ga nazivaju u pojedinim krajevima Hrvatske.

23.04.2023. 12:15

Tradicionalni recept s juga Italije našao je svoje mjesto i u ovoj kuhinji. Emisija pojašnjava kako zamijesiti pirove rezance te kako ih sljubiti s limunom. Ovaj recept donosi pravo proljeće, ali na tanjuru.

16.04.2023. 12:20

U emisiji pogledajte kako se pravi ukusan i lagan kuglof od limuna i pirovog brašna.