20.01.2020., 17:11
Cantuccini
untitled-1-547
5 min
20.01.2020., 17:11

Tradicionalni toskanski keksi. Porijeklo im je, kažu, iz grada Prato, gdje su se zvali i biscotti, od lat. bis cotto – dvaput pečen.Takvi suhi keksići dobro su se čuvali, a rado su ih i umakali u čaj, kavu i u vino, pa žete i danas često cantucine naći poslužene uz vino santo.  

Repriza: pon 11:45, uto 16:50, čet 08:35, ned 01:50
untitled-1-547
17.12.2023. 12:15

Na zimske mjesece podsjećaju nas 'jabuke u šlafruku'. U emisiji radimo palačinke s jabukama koje će nas podsjetiti na to jelo, uz, naravno, manje masnoće. Mogu se pripraviti za doručak, večeru ili kao desert.

10.12.2023. 12:15

Pita od puretine i mladog luka ukusno je jelo koje možete lako pripremiti kod kuće.

21.05.2023. 12:15

Kao ukusni ručak, predjelo ili lagana večera, šampinjoni su uvijek dobar izbor. Kako ih pripremiti zapečene i u skladu s preporukama svete Hildegarde, pokazat će Karmela Vukov-Colić.

07.05.2023. 12:15

Juha je predvodnica i dobar temelj svakog ručka, a to će pokazati i ova emisija. U Hildegardinoj kuhinji priprema se jedna od najdražih namirnica ove svetice, koromač ili komorač, kako ga nazivaju u pojedinim krajevima Hrvatske.

23.04.2023. 12:15

Tradicionalni recept s juga Italije našao je svoje mjesto i u ovoj kuhinji. Emisija pojašnjava kako zamijesiti pirove rezance te kako ih sljubiti s limunom. Ovaj recept donosi pravo proljeće, ali na tanjuru.

16.04.2023. 12:20

U emisiji pogledajte kako se pravi ukusan i lagan kuglof od limuna i pirovog brašna.